Jump to content

bolac1

Korisnik
  • Broj objava

    57
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Obavezno neka ide na obnovu postupka jer je i dijabetes posljedica rata ( pogledati pravilnik 20-40 %). Osobno iskustvo i još par nekih mojih poznanika je uspjelo samo sa dijabetesom dobiti RVI.
  2. U sisačko-moslavačkoj županiji ostvario sam participaciju s prvostupanjskim rješenjem mada su kod nas pravili probleme oko 100% bolovanja, međutim ovo sam dobio odmah uz ratni put i još neke papire.
  3. Nedostaje ti ništa to je dovoljno, ukoliko nemaš tablicu pošalji Esadu, Mrljavcu ili meni PM ukoliko želiš da ti izračunam približnu mirovinu.
  4. Prema nepotpunim podacima, uzeo sam u obzir da ćeš dobiti RVI i čin satnika, 30% rat i 70% civilno izlazi cca 3.200.00, što se može povečati omjerom rata i mira i općom nesposobnošću za što mislim da te moguće zavrkavaju godine, jer mi se čini da si mlađi od 40 god., ali nemoj se predavati na ovo što si napisao zaslužuješ više i bori se za to kako su ti opisali poštovani prijatelji i znalci Morskywuk, Mrljavac, Esad i Beretka.
  5. Manji dio prava ostvaruješ sa prvostupanjskim, npr. oslobađanje dijala participacije kod HZZO-a, ovisi od ureda do ureda, negdje i priznaju na rješenje o RVI-u, ali traže ovjerenu kopiju umjesto pristojbi.
  6. Učlani se u HVIDRU , od njih ćeš dobiti iskaznicu kojom dokazuješ svoj status. Praktičnije je nego nositi rješenje sa sobom.
  7. Nije nužno jer su to dva različita postupka, ali u svakom slučaju ti može koristiti i nadam se da i hoće. Primi puno pozdrava.od Bolca.
  8. Onda Brca čuo si čovjeka, vataj se posla i što prije u HZMO radi obnove postupka, tj. obračuna
  9. Imaju pravo na počasni čin, prije su mogli ostvariti i koeficijent na račun toga čina, ali kako je sada po novome neznam.
  10. Nemaš se razloga brinute jer ti ostaje mirovina koja je za tebe povoljnija, što se tiće zaostataka tu ti ni ja nisam siguran, ali nisi naveo da li se i bolest tj. onih 50% može dovest u svezu s ratom, da ti bude omjer 100% rat tada bi ti mirovina bila kud i kamo povoljnija.
  11. Navedi čin pa ćemo probati, ukoliko je vojnik onda ti to izlazi cca 3.700
  12. Čin će ti odrediti MUP, na zahtjev PU gdje si zadnje radio, koja po povratku to službenim putem dostavlja u HZMO što oni uvažavaju i obračun vrše na temelju toga. Sretno satniče.
  13. Ništa nije crno kako izgleda, pa vjerovatno niti taj anonimni gospodin pun mržnje prema svima nama, koji se nije udostojio u svim svojim piskaranjima uputiti bilo kome jednu toplu, braniteljsku riječ utjehe jer je i sam bio hrv. branitelj. Svoje ogromno znanje da je dijelom podijelio sa braniteljima osjetio bi u svojoj duši nešto novo, a to se zove suosjećanje zadovoljstvo za pomoć, a sam forum je tako i zamišljen da pravnim putem i sredstvima pozitivnih pravnih, zakonskih i podzakoskih akata pomaže ljudima koji se ne snalaze u birokratskim vodama i ostvarivanju svojih prava. Vjerujem da je mnogo branitelja znalo kako se voli i stvara svoja domovina, ali nezna kako da ostvari ono minimalno što mu pripada. Ovom prilikom pozivam anonimnog gospodina da svoje znanje i pozitivnu energiju usmjeri na pomoć ljudima za koje sam, na temelju upita istih ocijeni kao dostojne njegove pomoći , jer ne vjerujem da u mnoštvu ovih obeshrabrenih ljudi, nezavidnih životnih situacija i sudbina ljudi koji vape za pomoć nitko od njih nije dostojan pomoći anonimnog gospodina. Gospodine anonimni pomozite ljudima pomoći ćete i sebi. Želim vam zdravlje i sreću kakvu samo mi osječamo u našim druženjima na ovom forumu i forum UHBL-PTSP. I uistinu vjerujem da će bog uslišiti moje molitve, a Vi naći zadovoljstvo u pomaganju onima kojima je Vaša pomoć potrebna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija