Jump to content

MilkaS

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kršenje bankarske tajne

  Nikakve informacije o stanju racuna se ne mogu odavati telefonskim putem. Svi razgovori u banci se snimaju. Podnijeti reklamaciju.
 2. Drugi brak

  Jeste li sigurni u ovo? Obzirom da je momenat vlasnistva nastao prije naseg braka? Zar to nije isto kao kod kredita? Momenat vlasnistva se stice kupovinom, a nebitno je Kd se kredit isplati ko ga je placao.
 3. Gubitak kapare kod kupoprodaje stana

  Ovakve situacije se najcesce dogadjaju u praksi zbog raznoraznih razloga. Ukoliko vam kredit ipak bude odobren da biste prvenstveno ogradili sebe napravite anex ugovora sa prolongiranim rokom za isplatu. To mozete uciniti i odmah. Obicno su prodavci razumni i pristace na to. Taj rok za isplatu se stavlja duze od predvidjenog, upravo zbog nepredvidjenih okolnosti. Ne znam zasto ste unijeli tako kratak rok. Ukoliko vam kredit pak ne bude odobren u banci ne mozete uciniti nista. Imate li napismeno da ce vam odobriti kredit ili samo rekla kazala? Jedino tog bankara mozete izvuci za usi zbog davanja takvih iskaza. U tom slucaju potrazite drugu banku koja je spremna da vas kreditira.
 4. KAMATA - DUG U BANCI

  Moze zaracunavati redovnu kamatu do datuma dospjeca i zateznu nakon datuma dospjeca. U principu ako budu voljni mogu vam otpisati zatezne kamate i sudske troskove, ako ih ima.
 5. Ostavinski postupak

  Ne morate imati ugovor da podignete sredstva. Neka vam oni iz banke daju broj ugovora o orocenju koje cete dostaviti javnom biljezniku. Ocigledno su sredstva sa tog racuna koji ste naveli kod javnog biljeznika prenesena na orocenje i samim tim dobila drugi broj. Vi bi trebali kod javnog biljeznika dodati anex rjesenja jer je to fakticki novo pronadjeno nasljedstvo.
 6. Drugi brak

  Suprugu i meni ovo je drugi brak. Oboje imamo po jedno dijete iz prvih brakova i imamo zajednicko dijete. Sa prvom suprugom se razveo prije 15 godina, ali sada je tek doslo do podjele bracne stecevine. Naime sud mu je dodijelo da supruzi isplati 1/2 stana u kojem niko ne zivi trenutno. Kakva ja polazem prava na taj stan posto sada zajednicki ucestvujemo u isplati prve supruge i zajedno cemo ulagati u adaptaciju istog? Takodje u budcnosti cu nasljedstvom postati vlasnik vise nekretnina kako da sutra zastitim svoju djecu od polaganja prava na te nekretnine od strane njegovog djeteta iz prvog braka kad nas dvoje vise ne bude.
×