Jump to content

kopija

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O kopija

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

971 pregleda profila
 1. Naknade i invalidnine

  Hvala. To bi značilo da osoba koja prima invalidninu ne smije za života darovati imovinu djetetu. Ili smije , ali da dijete nema obvezu po ovim ugovorima koje ste naveli. A ovo drugo bi značilo da se mora dijete brinuti za roditelja ukoliko očekuje nasljedstvo. Znači ovo kaj ste naveli odnosi se i na invalidnine koje se realiziraju putem CSS-a , a HZZO vještači. Zar CSS u slučaju nekog smještaja ne bi plaćao razliku između primanja osobe( mirovina+ invalidnina).
 2. Povremena prodaja viškova iz domaćinstva

  Hvala. Iznosi su minorni, cca 100-200 kn , zavisi tko kaj gaji od cvijeća i dr biljaka . Za poreznu ok, oni vide promet i to je u redu. Carina je sporna. Navodno, plasirana je takva info među grupe hobista, da svakog se za isto može prijaviti carini, onaj tko prijavi dobije 500,00 kn po prijavi , a na svaku prijavu carina izlazi u kontrolu. Smiješno za ljude koji imaju 50-tak tegli cvijeća, razmjenjuju, prodaju višak, kupuju nove biljke, pronalaze kaj im odgovara . To bi bilo u redu za suzbijanje sive ekonomije, ali ovak nisam znala ima li to igdje uporište. Govorim o razmjenama biljaka unutar RH. Hvala još jednom.
 3. Poštovani, da li se smiju u RH između hobista prodavati i kupovati, razmjenjivati putem interneta viškovi biljaka , konkretno cvijeća, ukrasnog grmlja, i njihovog sjemenja.Šalju se ptt-om i ako je prodaja i kupovina ide na račun uplata. Radi se o malim iznosima, povremenoj prodaji . Hvala
 4. Naknade i invalidnine

  Itko?
 5. Poštovani, suvlasnik nekretnine , suprug, bi iznajmljivao ili dao u zakup nekretninu ili dio na moru, ali ne kao fizička osoba nego putem svog d.o.o. Umirovljenik je i prebivalište mu je na toj adresi. Sjedište firme je na uobičajenom boravištu. Supruga se ne bi pojavljivala kao iznajmljivač. D.o.o. bi se morao doregistrirati ili ne. Djelatnost osnovna je 4120. Sve informacije su dobrodošle. Hvala unaprijed.
 6. Poštovani, Zanima me naknada za tuđu pomoć i njegu i invalidnina, te druga materijalna prava koja se ostvaruju putem CSS-a. Da li je istina da nasljednici , djeca takve naknade moraju vratiti CSS-u pod prijetnjom ovrhe. (Ono što piše u Zakonu uključuje mogući povrat, ali ne znam odnosi li se na naknade zbog bolesti) Hvala.
×