Jump to content

kopija

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O kopija

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

1033 pregleda profila
 1. Poštovani, zanima me što kada prođe zakonski rok od 60 dana, a ne dbijem odgovor od lokalne samouprave na pismeni upit. Radi se o pogodovanju (usmenom) članu vijeća koji je sagradio parking na završetku puta koji se više ne može koristiti, a prolazi mi ispod kuće prema mjestu. Na drugoj strani puta sagrađena je kuća na putu. Put sada nema ni ulaz ni izlaz, to je put ucrtan koji je izlazio na županijski put i ima svoj elaborat i svoju česticu. Put je makadam, nije asfaltiran , kamen je, Dalmacija. To se sve dešava sa blagoslovom načelnika .Odluke nikakve nema od strane općine. Sama moja građevina je bez tog puta manje vrijednosti. Tu je sada niz problema koji se nadovezuju . Nema više puta za spustiti se pješice u dućan , prošetati djecu, sebe, psa...itd. Radi se o manjem mjestu gdje načelnik dnevno više puta prolazi uz to mjesto prema svojoj kući. Na izvidu prije upita pismenog je bio i izjavio da "Probajte"! otvoriti ulaz u put. "To mogu JA doći i srušiti'!"... U postupku smo uknjižbe svog zemljišta i geometar je rekao da treba uknjižiti i pravo služnosti tim sada spornim putem koji po definiciji to više nije... Zahvalna na bilo kakvoj smjernici.
 2. Pravo na korištenje puta

  Da li je pitanje nejasno?
 3. Pravo na korištenje puta

  Poštovani, parcela ima put prosječen i uknjižen sa glavnog puta pored 4 vlasnika. Drugi u nizu vlasnik parcele kupio je još zemlje paralelno sa kućom i sada nasipa novi put naslonjen na prvobitni . Zanima me da li se morao odmaknuti od prvog puta , ostaviti neki slivnik za vodu , jer tvrdi da je to njegov put i gazde od kojeg je kupio parcelu. On izlazeći iz svoje kuće presjeca prvi put i ulazi preko oba puta u svoju novu parcelu na ulaz koji je tik na ivičnjaku puta. Može hitno nekaj o tome. Hvala.
 4. Naknade i invalidnine

  Hvala. To bi značilo da osoba koja prima invalidninu ne smije za života darovati imovinu djetetu. Ili smije , ali da dijete nema obvezu po ovim ugovorima koje ste naveli. A ovo drugo bi značilo da se mora dijete brinuti za roditelja ukoliko očekuje nasljedstvo. Znači ovo kaj ste naveli odnosi se i na invalidnine koje se realiziraju putem CSS-a , a HZZO vještači. Zar CSS u slučaju nekog smještaja ne bi plaćao razliku između primanja osobe( mirovina+ invalidnina).
 5. Povremena prodaja viškova iz domaćinstva

  Hvala. Iznosi su minorni, cca 100-200 kn , zavisi tko kaj gaji od cvijeća i dr biljaka . Za poreznu ok, oni vide promet i to je u redu. Carina je sporna. Navodno, plasirana je takva info među grupe hobista, da svakog se za isto može prijaviti carini, onaj tko prijavi dobije 500,00 kn po prijavi , a na svaku prijavu carina izlazi u kontrolu. Smiješno za ljude koji imaju 50-tak tegli cvijeća, razmjenjuju, prodaju višak, kupuju nove biljke, pronalaze kaj im odgovara . To bi bilo u redu za suzbijanje sive ekonomije, ali ovak nisam znala ima li to igdje uporište. Govorim o razmjenama biljaka unutar RH. Hvala još jednom.
 6. Poštovani, da li se smiju u RH između hobista prodavati i kupovati, razmjenjivati putem interneta viškovi biljaka , konkretno cvijeća, ukrasnog grmlja, i njihovog sjemenja.Šalju se ptt-om i ako je prodaja i kupovina ide na račun uplata. Radi se o malim iznosima, povremenoj prodaji . Hvala
 7. Naknade i invalidnine

  Itko?
 8. Poštovani, suvlasnik nekretnine , suprug, bi iznajmljivao ili dao u zakup nekretninu ili dio na moru, ali ne kao fizička osoba nego putem svog d.o.o. Umirovljenik je i prebivalište mu je na toj adresi. Sjedište firme je na uobičajenom boravištu. Supruga se ne bi pojavljivala kao iznajmljivač. D.o.o. bi se morao doregistrirati ili ne. Djelatnost osnovna je 4120. Sve informacije su dobrodošle. Hvala unaprijed.
 9. Poštovani, Zanima me naknada za tuđu pomoć i njegu i invalidnina, te druga materijalna prava koja se ostvaruju putem CSS-a. Da li je istina da nasljednici , djeca takve naknade moraju vratiti CSS-u pod prijetnjom ovrhe. (Ono što piše u Zakonu uključuje mogući povrat, ali ne znam odnosi li se na naknade zbog bolesti) Hvala.
×