Jump to content

zabrinutiotac

Korisnik
 • Broj objava

  43
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ponavljanje suđenja

  Suđenje u kaznenom predmetu završilo je poništenjem prvostupanjske presude i vraćanjem na ponovno suđenje. Rok zastare je 6 godina, a sada su već prošle 4. Je li moguće da državno odvjetništvo odustane od progona jer je niži sud dobio prilično grubu jezikovu juhu u drugostupanjskoj presudi, gdje im je Županijski srušio presudu na temelju čl. 367. st. 2 Zakona o kaznenom postupku. To mora biti neka greška ili ja gledam krivi zakon jer u starom ZKP-u nema stavka 2, a u novom stavak 2 nema apsolutno nikakve veze s poništenjem presude. Navedeno je da je razlog za presudu "da se presuda temelji na nezakonitim dokazima, odnosno prema čl. 9. st. 2. Zakona o kaznenom postupku na dokazima koji su pribavljeni kršenjem Ustavom, zakonom ili međunarodnim pravom zajamčenih prava obrane, prava na dostojanstvo, ugled i čast te prava na nepovredivost osobnog i obiteljskog života, kao i onim dokazima koji su pribavljeni povredom odredaba kaznenog postupka i koji su izričito predviđeni Zakonom o kaznenom postupku. " Je li uobičajeno da državno odvjetništvo odustane nakon vraćanja presude na ponovno suđenje?
 2. Odustajanje od prekršajnog progona

  Još jedno pitanje, ako mogu. Nisam primio poziv jer nisam kod kuće. Što će se dogoditi ako ne dođem na ročište u prekršajnom predmetu kao svjedok, hoće li izdati nalog za dovođenje? Hvala
 3. Odustajanje od prekršajnog progona

  Ne znam, prvi puta sam dao iskaz 2015., pa je odvjetnički tim (ne šalim se, cijeli ured na prekršajnom suđenju) zatražio vještačenje, pa su me zvali da me pitaju dodatna pitanja, prošle godine zvali su me na ročište da kopiraju moju osobnu kartu i nakon toga mi rekli doviđenja. Uglavnom, cijelo suđenje se vrti oko nepotpisanog ugovora o radu u kojem piše pogrešna adresa, spol, prezime, OIB i datum. To mi je preuzelo život. Svaki puta moram putovati i trošiti novce i vrijeme. Prošli tjedan su me zvali dan prije ročišta, a sada su mi zakazali za 15.5. Znači svakih 20 dana su sada ročišta.
 4. Poštovani, mogu li ja kao oštećenik odustati od prekršajnog progona protiv bivšeg poslodavca koji mi je uskratio neka prava. Prekršajnu je podnio inspektor rada prije 3 godine, a od tada nemam mira. Jednostavno više ne mogu podnijeti izostanke s posla i stalne pozive na ročišta kao svjedok dok se predmet stalno ponavlja. Kako je s troškovima suđenja, bilo je stvarno mnogo ročišta i čak i neko vještačenje (ne znam točno). Hoće li to sve pasti na mene ako odustanem? Gledajte, meni je očito da će se on ionako izvući zbog zastare. Puno hvala.
 5. Pozdrav,

  Da ti se javim, i zahvalim za savjet.

  Felix mi je poslao materijale i isto tako izasao u susret. Predlozio mi je da ti se javim. Trenutno sam u nekoj magla fazi sa viđanjem sina. Potegao sam sto sam mogao obzirom da se radi o krsenju pravosudne odluke. Policija/CZSS/Pravobraniteljica/DORH

  Sa centra su se javili netom nakon sto sam pokazao zub. Ovaj tjedan idem kod njih na razgovor. Imas li kakav savjet kako da se tamo postavim i cime da masem? Felix mi je spomenuo da ti je slagao nekakve tuzbe za CZSS. Da li mozda imas nekakvu sprancu. Imam odvjetnika, koji ima znanja ali je dosta pasivan. Pa kad nesto trebam moram jasiti, ali odradi sve.

  Moj email: mr.Brajac@gmail.com

  Mozemo komunicirati preko maila ako ti je to jednostavnije. Inace zovem se Alen i imam 37 god.

  Kakav je tvoj status trenutno? Da li si se uspio izboriti za dijete. Vidio sam blog i to je strava. Nisam stigao sve procitati. Ja nemam takav slucaj, ali ne znas sta pokvareni um moze smisliti.

  Pozz

×