Jump to content

ljejla

Korisnik
 • Broj objava

  40
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Parkirno mjesto

  Hvala!
 2. Parkirno mjesto

  Kupila sam pp u sklopu kojeg su tri parkirna mjesta i tako mi pise na ugovoru i u gruntovnici. Međutim jedno parkirno mjesto je bilo prodano prije drugoj osobi iako je uknjiženo na mene. Sad ta druga osoba želi da mu ja potpišem to parkirno mjesto na njega bez ikakve naknade iako sam ja imala financijske troskove. Prijeti mi tuzbom i malo malo me uznemirava pozivima. Zanima me dali on ima osnove za tuzbu i šta mi je činiti?
 3. Nasljedno pravo

  Poštovani U braku sam i suprug mi je znatno stariji. Imam namjeru kupiti garsonjeru isključivo svojim sredstvima(nasljedstvo od majke)na svoje ime. Pošto suprug ima djecu iz prvog braka zanima me poslje njegove smrti dali na ostavinskoj ulazi i ta moja garsonjera u nasljeđivanje ili samo imovina na suprugovo ime. Ako da, šta mi je ćiniti da to izbjegnem pošto i ja imam djecu iz prvog braka. Unaprijed hvala na savjetu!
 4. Razvod

  Zanima me može li se brak razvesti ako jedan od supružnika ne želi razvod, ako moze koji je postupak?i kako supružnik može sprijećiti razvod ako ga ne želi?
 5. Tko su nasljednici

  Suprugu i meni je ovo drugi brak, oboje imamo djecu iz prvog braka isto tako i imovinu. Zanima me jednog dana u slučaju smrti jednog supružnika kako se raspoređuje imovina koja nije bračna stečevina? I kako sa štednjom tko je nasljednik?sadašnji bračni drug ili njegova djeca?hvala!
 6. Stvarno pravo

  Molim vas savjet Dakle koj8 su koraci da se u gruntovni poslovni prostor upiše kao stanbeni prostor. Šta mi je sve potrebno od dokumentacije i koji su prvi koraci. Hvala
 7. Nasljeđivanje

  Da dotična je bila u braku s svekrom u trenutku smrti
 8. Nasljeđivanje

  Možete mi objasniti zašto nije (druga)supruga bila pozvana na ostsvinsku raspravu nakon smrti moga svekra? U braku su bili pet godina i nisu imali zajednicke stečevine. On je imao kuću koju su nasljedila njegova djeca a ona nije bila ni pozvana. Ona je dobila samo mirovinu po njemu jer je bila citav život domačica. Zanima me dali je imala pravo na dio nekretnine da dobije, ako nije zašto? Čini mi se da joj je učinjena nepravda ili je tskav zakon. Hvala!
 9. Nasljedno pravo

  Hvala na odgovoru! I samo jos pitanje. Postoji li način ipak da nju isključim iz nasljedstva pošto je to zatekla kad je došla kod mog oca i to je bila njegova usteđevina možda još iz braka s mojom majkom, nije pošteno
 10. Nasljedno pravo

  Poštovanje! Molim vas moj je otac nakon razvoda braka sudski podjelio imovinu s majkom prije dvadeset godina.Nakon toga je stekao jos jednu nekretninu. Pošto se je otac ponovo oženio mene zanima kako nakon njegove smrti ukoliko on ne napiše oporuku tko je nasljednik te njegove imovine? Samo ja kao sin ili i njegova sadašnja supruga iako je on već kupio stan prije nego se oženio s njom? Napominjem da nisam u najboljim odnosima s ocem i mačehom. Hvala unaprijed!
×