Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

elvis s.

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zabrana rada u drugoj firmi zbog takmičena

  Dali se odnosi na taj mjesec kada je ugovor sklopljen ili se prati svaki mjesec kolika je plaća bila?
 2. Zabrana rada u drugoj firmi zbog takmičena

  Isprike ovo sam već pitao molim admine da spoje temu sa mojom prije 2 godine . Ono što mene mući da li se gleda koliko mi je poslodavac isplaćivao plaću ili koliki je ugovoreni iznos po ugovoru?
 3. Pozdrav, imam u ugovoru o radu sljedeći članak: Radnik se ne smije 6 (šest) mjeseci nakon prestanka ovog Ugovora zaposliti kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem, te ne smije za svoj račun ili za račun treće osobe sklapati poslove kojima se takmiči s Poslodavcem. U slučaju nepoštivanja ove ugovorne zabrane utakmice iz stavka 1. ovog članka, Radnik će kao jedinu obvezu platiti Poslodavcu ugovornu kaznu u iznosu od 12 (dvanaest) prosječnih bruto plaća primljenih kod Poslodavca, u roku od 15 (petnaest) dana računajući od dana zapošljavanja kod takvog drugog poslodavca odnosno sklapanja takvog posla. Radi izbjegavanja dvojbi, Poslodavac nije dužan Radniku isplaćivati nikakvu naknadu plaće za vrijeme trajanja ugovorne zabrane natjecanja iz ovog stavka. Poslodavac može isključivo pismenim putem dopusti radniku zaposlenje kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem ukoliko smatra da isti neće naštetiti njegovom poslovanju ni ugledu u bilo kojem smislu. U vrijeme sklapanja bio je minimalac. Za obavljene poslove iz članka 3. Ugovora o radu na neodređeno vrijeme, Poslodavac će Radniku isplaćivati mjesečnu osnovnu plaću u iznosu trenutno propisane minimalne osnovice za dohodak, a što trenutku potpisivanja ovog ugovora iznos 3.120,00 kuna, uvećanu za dodatke sukladno radnom mjestu i funkciji. Da li to znači da je onda ništavna odluka o zabrani takmičenja?
 4. Zabrana takmičenja sa poslodavcem

  OK ako sam druge postove dobro razumio to znaći ako poslodavac nije prihvatio plaćanje naknade ja mogu otići u drugog poslodavca koji radi sličan posao kao i prijašnji poslodavac bez straha da me sadašnji može tužiti i sl.?
 5. Pozdrav, Ovo je C/P članka iz mog ugovora o radu: Radnik se ne smije 6 (šest) mjeseci nakon prestanka ovog Ugovora zaposliti kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem, te ne smije za svoj račun ili za račun treće osobe sklapati poslove kojima se takmiči s Poslodavcem. U slučaju nepoštivanja ove ugovorne zabrane utakmice iz stavka 1. ovog članka, Radnik će kao jedinu obvezu platiti Poslodavcu ugovornu kaznu u iznosu od 12 (dvanaest) prosječnih bruto plaća primljenih kod Poslodavca, u roku od 15 (petnaest) dana računajući od dana zapošljavanja kod takvog drugog poslodavca odnosno sklapanja takvog posla. Radi izbjegavanja dvojbi, Poslodavac nije dužan Radniku isplaćivati nikakvu naknadu plaće za vrijeme trajanja ugovorne zabrane natjecanja iz ovog stavka. Poslodavac može isključivo pismenim putem dopusti radniku zaposlenje kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem ukoliko smatra da isti neće naštetiti njegovom poslovanju ni ugledu u bilo kojem smislu. Može objašnjenje, da li je ovo legalno da poslodavac traži naknadu a poslodavac neće ništa plati?
×