Jump to content

ella2008

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Davanje podataka najmoprimaca predstavniku stanara

    Hvala puno na odgovoru. Naime, prema rijecima, to je za njegovu evidenciju jer stanari "imaju pravo znati tko ulazi u zgradu". U stanu su 2 osobe i na toliko korisnika su prijavljene sve komunalije.
  2. Pozdrav, Da li.predatavnik stanara ima.pravo traziti preslike dokumenata najmoprimaca ili presliku ugovora o najmu i prijave boravista? Nas predstavnik inzistira na tome pa želim znati koja su moja/njegova prava glede toga? Stan je iznajmljen prek agencije, ja.dokumente nemam a ne vidim razlog zbog cega bi.on imao pravo uvida u ugovor. Sve je legalno i porez se placa. Hvala
  3. Iznajmiti ću stan na nekih dva i pol mjeseca. Na internetu sam vidjela izračun koji spominje posebni porez.. što to točno znači? koliko znam, porez na iznamjljivanje je cca 10% + prirez? ovdje piše: cijena najma npr. 6000 --> odbija se 30% da se dobije osnovica što je 4200, od 4200 oduzima se 12% za porez, dobije se 540, pa 18% za prirez- 90kn i onda su utrpali 240kn posebog poreza koji ne shvaćam zašto se plaća.. i umjesto cca 600kn trebala bi platiti 820 kn? Takoder, novce sam dobila na ruke, e sad, čitam na internetu da je moguće primiti direktno a negdje piše da mora biti vidljiva uplata preko žiro računa..što je točno? Nadalje, razmišljam stan iznamljivati preko airbnb-a. S obzirom da se nimalo ne razumijem, koja je suštinska razlika paušalnog plaćanja i registiranja kod turističke zajednice? tj. što je jednostavnije i na čemu se plaća manji porez? Hvala svima!
×