Jump to content

momo1234

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dozivotno uzdrzavanje

  Jasno mi je da on moze skalapati sto zeli! al ugovor o dozivotnom uzd trebao bi da sluzi za dozivotno uzdrzavanje a ne za druge svrhe....... posto su oni bracni drugovi podrazumjeva se valjda da ce se međusobno uzdrzavati i pomagati ili sta vec... Tu se nesto drugo zeli postici tim ugovorom... jos nesto na vlastovnici pod B pise samo da nekretnina poslje smrti prelazi davatelju uzdrzavanja al ne pise dal cijela,pola, ili dio ima li to kakve veze?
 2. Dozivotno uzdrzavanje

  Bivsa supruga je i dobila prvi stupanj 1/2 nekretnine, bivsi suprug se zalio sad se ceka drugi stupanj umedu vremenu je stavljeno to dozivotno na nekretninu sa drugom zenom! jel se to moze stavit dozivotno s obzirom da na nekretninu je zabiljezba spora radi utvrđivanja 1/2 dijela?
 3. Dozivotno uzdrzavanje

  Pozdrav imam pitanje? vezano za dozivotno uzdrzavanje. ako je moguce ponistit ugovor o dozivotnom uzdrzavanju? situacija: bracni drugovi Njemu drugi brak sklapaju ugovor o dozivotnom uzdrzavanju ona uzdrzava on primatelj uzdrzavanja ( nekretnina upisana na njemu 1/1). Njemu je to drugi brak iz prvog braka ima dvoje djece, u prvom braku je stecena nekretnina. Namjera je ocita da bi se dijeca iz prvog braka izbacila iz nasljednog prava! cemu radit taj ugovor ako i onako su u braku i normalno je da ce jednog drugog uzdrzavat, osim ako ima neke druge namjere taj ugovor.... izigrat nasljedno pravo djece iz prvog braka! jel je moguce takav ugovor ponostit tuzbom na sudu? lp.
 4. Ukratko, bračni drugovi na opčinskom sudu su se tuzili za podjelu kuce tj zena je potrazivala i dobila presudom prvostupanjskog suda 1/2(pola) kuce koji su stvorili zajedno za vrijeme braka! bivši suprug (on) je uložio zalbu drugostupanjskom sudu na presudu prvostupanjskog! s obzirom da je proslo vec godinu dana od zalbe zanima me koliko se čeka odluka drugostupanjskog suda ili i koliko moze bit naj duzi rok za odgovor, i sta ako ni u tom najduzem roku ne bude nikakvog odgovora???
×