Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  11890
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  151

Matrix je zadnji put osvojio dan lipanj 24

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Matrix

 • Rang
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

9166 pregleda profila
 1. Na pravomoćnu presudu nema mogućnosti žalbe, pa glede citiranog upita to znači "na svaku prvostupanjsku odluku", no jasno je da Županijski sud više neće ukidati prvostupanjsku presudu pa sve i kad bi postojali razlozi za ukidanje, već donijeti konačnu odluku,odnosno odbiti žalbu i potvrditi prvostupanjsku presudu ili žalbu usvojiti i prvostepenenu presudu preinačiti.
 2. Glede citiranog nije riječ o odricanju, već o nasljedničkom sporazumu, no u konkretnoj situaciji problem može biti gospođa koja će isticati prigovor da je i ona nasljednica, a što će druga strana osporiti i u takvoj situaciji se javlja spor koji neće riješavati javni bilježnik. Da
 3. To je već kompliciranje, pa ako već postoji doza straha od pobijanja oporuke glede potpisa, preporuka da se sastavi javna oporuka uređena odredbama čl. 32 ZN
 4. Kad je riječ o stjecanju bez osnove, krivnja je nebitna. U konkretnom sporu se postavlja pitanje pasivne legitimacije, odnosno tko je izvršenom radnjom stjecao bez osnova, majka ili banka, neovisno o činjenici odgovornosti nasljednika za dugove ostavitelja, obzirom da je banka itekako bila upoznata sa njegovom smrću, no i dalje je iskorištavala pogrešno uplaćena sredstva i namirivala minus.
 5. Da, no takvo odobrenje će dobiti samo ukoliko dokažu da je otuđenje imovine u korist djeteta.
 6. Jel postupak još uvijek pred sudom prvog stupnja?
 7. Prijedlog z. k. uredu za brisanje zabilježbe spora, obzirom da parnica više ne postoji. Uz prijedlog predočite pravomoćnu odluku o povlaćenju tužbe.
 8. Citirano je neutemeljeno. Ispuštate iz vida da su se u konkretnoj situaciji nasljednici prvog nasljednog reda odrekli nasljedstva.
 9. Matrix

  Oporuka

  Da bi utvrđivali ništavost oporuke je nužno pokrenuti parnični postupak, odnosno tužba protiv oporučnog nasljednika. Između ostalog u tužbi iznosite citiranu činjenicu i kao dokaz takvoj tvrdnji predlažete vještaćenje po vještaku odgovarajuće struke
 10. Ok, a gdje vidite da se taj dio stana vodi na svekru.
 11. Matrix

  Otuđenje imovine

  Da li ste prijavili kazneno djelo
 12. Pravi služnosti u konkretnoj situaciji je trebalo prestati samim upisom prava vlasništva u korist ovlaštenika služnosti, ovo iz razloga što na nekretnini ista osoba ne može imati istovremeno upisano pravo vlasništva i pravo služnosti. Nadalje, prema odredbama čl. 244 st. 2 Zakona o vlasništvu i dr. stvarnim pravima, ako je pravo osobne služnosti izričito osnovano i za ovlaštenikove nasljednike, nasljeđivanjem će ono prijeći na one koji nasljeđuju zbog smrti prvoga ovlaštenika; smrću nasljednika koji je naslijedio pravo osobne služnosti ona se gasi, ako nije drukčije određeno. Prema odredbama čl. 5 st. 3.Zakona o nasljeđivanju, ostavina se sastoji od svega što je bilo ostaviteljevo u trenutku njegove smrti:, dakle da bi glede čl.244 st. 3 ZV nastupio učinak prelaska osobne služnosti na nasljednike, nužno je da ona mora postojati u trenutku smrti ostavitelja kao njegova osobna služnost, a koji uvjet u konkretnoj situaciji ne bi bio ispunjen ukoliko pravo služnosti bude brisano za života ovlaštenika služnosti. tj. vašeg eventualnog prodavatelja.
 13. Zašto bi darovali ako se kuća već prodaje, jednostavnije je da u toj kupoprodaji i vi nastupite kao jedan od prodavatelja, nego da svoj suvlasnički dio prenosite na brata i time proizvedete bespotrebno plaćanje poreza.
 14. Matrix

  Punomoć

  Što želite Vi glede konkretne imovine.
 15. Matrix

  Darovni ugovor

  Sasvim izvjesno da ste čitali tekst koji je vezan za porez glede darovanja nekretnine u odnosu roditelj - dijete.
×
×
 • Napravi novi...