Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  11894
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  151

Matrix je zadnji put osvojio dan lipanj 24

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Matrix

 • Rang
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

9178 pregleda profila
 1. Matrix

  Upisnik oporuka

  Vrlo mala vjerovatnoća, no sve i da se tako nešto dogodi, nasljedniku/sinu ostaje da živi u neizvjesnosti, ovo iz razloga odredaba čl. 235 Zakona o nasljeđivanju.
 2. Da, no da bi došlo do ovrhe je nužno ishoditi ovršni naslov, a to znači parnica u kojoj bi bilo bitno.
 3. Ovako na prvu ne vidim poseban rizik, no da se razumijemo, kupujete nekretninu, a ne kutiju cigareta, glede čega vam niko neće ovako virtualno sa 100%-tnom sigurnošću tvrditi da nema rizika.
 4. Sve upućuje na takav scenarij.
 5. Na pravomoćnu presudu nema mogućnosti žalbe, pa glede citiranog upita to znači "na svaku prvostupanjsku odluku", no jasno je da Županijski sud više neće ukidati prvostupanjsku presudu pa sve i kad bi postojali razlozi za ukidanje, već donijeti konačnu odluku,odnosno odbiti žalbu i potvrditi prvostupanjsku presudu ili žalbu usvojiti i prvostepenenu presudu preinačiti.
 6. Glede citiranog nije riječ o odricanju, već o nasljedničkom sporazumu, no u konkretnoj situaciji problem može biti gospođa koja će isticati prigovor da je i ona nasljednica, a što će druga strana osporiti i u takvoj situaciji se javlja spor koji neće riješavati javni bilježnik. Da
 7. To je već kompliciranje, pa ako već postoji doza straha od pobijanja oporuke glede potpisa, preporuka da se sastavi javna oporuka uređena odredbama čl. 32 ZN
 8. Kad je riječ o stjecanju bez osnove, krivnja je nebitna. U konkretnom sporu se postavlja pitanje pasivne legitimacije, odnosno tko je izvršenom radnjom stjecao bez osnova, majka ili banka, neovisno o činjenici odgovornosti nasljednika za dugove ostavitelja, obzirom da je banka itekako bila upoznata sa njegovom smrću, no i dalje je iskorištavala pogrešno uplaćena sredstva i namirivala minus.
 9. Da, no takvo odobrenje će dobiti samo ukoliko dokažu da je otuđenje imovine u korist djeteta.
 10. Jel postupak još uvijek pred sudom prvog stupnja?
 11. Prijedlog z. k. uredu za brisanje zabilježbe spora, obzirom da parnica više ne postoji. Uz prijedlog predočite pravomoćnu odluku o povlaćenju tužbe.
 12. Citirano je neutemeljeno. Ispuštate iz vida da su se u konkretnoj situaciji nasljednici prvog nasljednog reda odrekli nasljedstva.
 13. Matrix

  Oporuka

  Da bi utvrđivali ništavost oporuke je nužno pokrenuti parnični postupak, odnosno tužba protiv oporučnog nasljednika. Između ostalog u tužbi iznosite citiranu činjenicu i kao dokaz takvoj tvrdnji predlažete vještaćenje po vještaku odgovarajuće struke
 14. Ok, a gdje vidite da se taj dio stana vodi na svekru.
 15. Matrix

  Otuđenje imovine

  Da li ste prijavili kazneno djelo
×
×
 • Napravi novi...