Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  12523
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  174

Matrix je zadnji put osvojio dan ožujak 31

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Matrix

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

10860 pregleda profila
 1. Ukoliko se stranka pozove na pravo na dom, sud je dužan provesti test razmjernosti. Iz obrazloženja: Domaći sudovi su obvezni prvi pružiti zaštitu konvencijskim pravima pojedinaca pri čemu je među najvažnijim pravima zajamčenim Konvencijom pravo na poštivanje osobnog i obiteljskog života koje štiti čl. 8. Konvencije. Člankom 8. Konvencije propisano je da svatko ima pravo na poštovanje svoga privatnog i obiteljskog života, doma i dopisivanja te da se javna vlast neće miješati u ostvarenje tog prava, osim u skladu sa zakonom i ako je u demokratskom društvu nužno radi interesa državne s
 2. Matrix

  Nuzni dio

  Zašto da ne, u zemljišnim knjigama nema ništa skriveno.
 3. Matrix

  Nuzni dio

  Sve isprave na temelju kojih se vrše upisi u zemljišnoj knjizi, ostaju u zbirci isprava,dakle,z.k.ured je vaša adresa,kao što je već rečeno u temi
 4. Ispravno tumačite i ne mogu se načuditi javnom bilježniku, jer odricanje može biti samo u vlastito ime ili u vlastito ime i u ime svojih potomaka,pa čak što više je javni bilježnik u obavezi da vam ukaže na takvu pravnu činjenicu (čl. 220 st. 9). Odredbe čl. 130 st. 2 i 3 ZN su jasne, vaše odricanje u svoje ime i u ime vaših potomaka, proizvodi namjeravane učinke kako prema vama tako i djeci, neovisno o njihovoj maloljetnosti nije potrebno nikakvo odobrenje tijela nadležnog za poslove skrbništva( čl. 130 st. 3)
 5. Mijenjajte odvjetnika, sadržina ugovora je kristalno jasna, radi se o dosmrtnom uzdržavanju sa klauzulom osobne služnosti doživotnog uživanja u korist primatelja uzdržavanja (baka i djed) , a koje prestaje njihovom smrću. Pretpostavljam da pravo služnosti doživotnog uživanja u korist primatelja uzdržavanja nije ni upisano, to stoga što ni davateljica uzdržavanja nije za njihovog života zatražila upis prava vlasništva, najzad tako su i ugovorili u čl. 13 ugovora.
 6. Za života roditelja teško da možete nešto poduzeti.
 7. Možete poslati ovdje tako što će te zatamniti osobne podatke ugovornih stranki.
 8. “...Tužitelji u ovoj pravnoj stvari zahtijevaju donošenje presude kojom bi se utvrdilo postojanje već stečenog prava suvlasništva. Prema odredbi čl. 119. st. 1. i 2. ZV vlasništvo nekretnine na temelju pravnog posla stječe se upisom stjecateljevog vlasništva u zemljišnoj knjizi.Budući da tužitelji kao temelj stjecanja suvlasništva navode pravni posao, a upis u zemljišnu knjigu nije izvršen, to već zbog izostanka propisanog načina stjecanja – upisa u zemljišnu knjigu, tužitelji, kad bi i dokazali postojanje valjanog pravnog posla kojemu je cilj stjecanje vlasništva, ne bi stekli pravo suvlasniš
 9. Matrix

  Zakašnjeli upis u ZK

  Jel postojala zabilježba ugovora
 10. Što piše u dijelu ugovora kojom primatelj uzdržavanja dopušta upis prava vlasništva na davatelja uzdržavanja, odnosno jel upis dopušta odmah ili nakon smrti.
 11. Matrix

  Razgovor sa sudcem

  Pismenim putem, pozivom na broj predmeta (informacija-traži se)
 12. Za ocjenu valjanosti konkretnog ugovora nije bitan naziv već njegova sadržina.
 13. Pod majčin dio mislite na njen dio bračne stečevine? Općenito ova izjava kao vid odricanja od nasljedstva koje nije otvoreno je bez namjeravanih učinaka.
 14. Iz razloga kojeg navodite "zakinutost" je vrlo mala ili nikakva šansa da se s uspjehom ospori ugovor o dosmrtnom uzdržavanju.
 15. U kojem pravcu teži vaš zahtjev, ovo iz razloga što predmetno darovana imovina od strane vašeg oca nije ni mogla biti sastavni dio ostavine iza umrle bake.
×
×
 • Napravi novi...