Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  12801
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  180

Matrix je zadnji put osvojio dan kolovoz 23

Matrix objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O Matrix

 • Status
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

12101 pregleda profila
 1. Upišite svoja prava po ugovoru o darovanju, čime nastaje suvlasništvo koje možete sporazumno razvrgnuti.
 2. Ako dokaže da je imao posjed, velika je vjerovatnoća da će sud usvojiti tužbeni zahtjev, međutim je je sasvim izvjesno da se radi o tužbi zbog smetanja posjeda kojom se neče riješiti pravo vlasništva, dakle, ukoliko isti uspije u parnici bit će te u obvezi uspostaviti prijašnje stanje te će vam se zabraniti svako buduće smetanje pod prijetnjom ovrhe,no kako je več rečeno da se time neče riješiti nešto posebno, vi ste i dalje vlasnik a dotični posjednik, zbog čega bi bilo nužno ići sa vlasničkom tužbom radi predaje posjeda u kojoj će isti najvjerojatnije istaknuti protutužbeni zahtjev radi utvr
 3. Ograničenje prava vlasništva, dakle, radi se o zabrani otuđenja. Da, to stoga što se u tom slučaju radi o nasljeđivanju.
 4. Svaki zahtjev stavljen pred sud ste dužni dokazati, dakle, nije sud taj koji će pribavljati dokaz o visini prosječne najamnine za određenu stambenu jedinicu, već to pada na stranu koja takvu tvrdnju iznosi, glede čega konkretni tužbeni zahtjev između ostalog dokazujete predloženim vještačenjem po vještaku odgovarajuće struke koji će dostaviti nalaz i mišljenje.
 5. Da uživa nekretninu u omjeru svog suvlasničkog dijela Vi bi imali pristup nekretnini, odnosno bili bi u suposjedu, pa bi glede toga tužbeni zahtjev za predaju posjeda bio suvišan Ne postoji nikakav razlog da čekate na novu parnicu.
 6. Iskoristite trenutnu parnicu i u istoj istaknite protutužbeni zahtjev za predaju suposjeda i isplatu po osnovu stjecanja bez osnova(isplata najamnina razmjerno vašem suvlasničkim dijelu)
 7. U smislu ostavine, sve ono što je u trenutku smrti ostavitelja predstavljalo njegovo vlasništvo. Pri namirenju nužno dijela nema parcijalnog zadiranja u imovinu, tj. neće se moći tražiti nužni dio u svakoj pojedinačnoj stvar u smislu npr. hoću nužni ovdje i ovdje i tamo i vamo, ne, toga nema.
 8. Jamči se pristup sudu, iz čega proizlazi da je citiramo dopušteno, no jasno je da korisnicama Zbrinuta pod ovim "osporavanjem" misli na mogućnost uspjeha u parnicu.
 9. Ako bi se citiramo dopustilo, postavlja se pitanje svrhe upisane zabilježe.
 10. Odgovore na sva pitanja vezana uz nasljeđivanje u slučajevima u kojima su se ostavitelj i njegova imovina nalazili na području Europske unije daje Uredba (EU) br. 650/2012 Europskog Parlamenta i Vijeća od 4. srpnja 2012. o nadležnosti, mjerodavnom pravu, priznavanju i izvršavanju odluka i prihvaćanju te izvršavanju javnih isprava u nasljednim stvarima i o uspostavi Europske potvrde o nasljeđivanju.
 11. Prema stavu Vrhovnog suda Republike Hrvatske, zauzetog u reviziji broj Rev 1446/2008-2 od 11.3.2009.godine, ne predmnijeva se da je osoba upisana u zemljišnoj knjizi kao vlasnik nekretnine ujedno i njen posjednik. Dakle, u konkretnoj situaciji vi niste u posjedu svog vlasništva, tim više što na istoj nekretnini postoji ovlaštenik osobnog prava služnosti, a samim tim i posjednik nekretnine,međutim specifičnost prenosa posjeda nasljeđivanjem prema čl. 17 ZV, ogleda se u tome što ostaviteljevi posjedi stvari i prava prelaze na njegova nasljednika zbog ostaviteljeve smrti i u njezinu času, on
 12. Prema čl. 9 ZV, pojedinačnu nekretninu čini zemljišna čestica, uključujući i sve što je s njom razmjerno trajno povezano na njezinoj površini ili ispod nje, iz čega u konkretnom slučaju proizilazi da ako ste suvlasnik na k. č, suvlasnik ste i svega onog što je s njom trajno povezano. Ukoliko nema druge imovine koja će činiti ostavinu a iz koje bi se mogli namiriti u nužnom dijelu, da. Nužni dio iznosi jednu polovinu od dijela koji bi vam pripadao temeljem zakonskog nasljeđivanja.
 13. Formalno pravno se ne radi o nikakvoj nasljednoj imovini, dakle, to je imovina fizičke osobe kojoj se nasljednici nadaju u budućnosti. U situaciji kakva jest je teško spriječiti vlasnika da samostalno raspolaže svojom imovinom, uprkos činjenicama bolesti koje ste naveli, jer koliko se može zaključiti da istoj nije oduzeta poslovna sposobnost.
×
×
 • Napravi novi...