Jump to content

Lavinia

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. SMS poruke

  Pozdrav! Postoji osoba koja je bila neugodna prema meni.Sad mi dva tjedna šalje sms gdje objašnjava da želi prijateljstvo,ispričava se,pokušava se prikazati u boljem svjetlu,svašta bezazleno da privuče pažnju.Tu je koja ružna riječ,npr.glupača.Nema prijetnji,ali ne želim ništa i ne odgovaram.Kako postupiti?
 2. Brisanje iz kaznene evidencije

  Hvala svima na odgovorima.Prvobitno pitanje je ustvari vezano uz udomljavanje djeteta.To sam planirala i prije kazne.Nisam losa osoba,a dogodila se glupost.Znam da ima osoba bez mrlje u svojoj proslosti.Znam da socijalna sluzba istrazuje sve i svasta.Mislite li da bi iskopali da sam kaznjena?Imam li uopce sanse sto se tice udomljavanja?Sve uvjete ispunjavam osim sto mi se dogodila jedna velika greska u zivotu.Imam li pravo na novi zivot i novu priliku?
 3. Brisanje iz kaznene evidencije

  Hvala vam na odgovoru G-man. Jesam li dobro shvatila da treba proći 7 godina za brisanje? Ukoliko se dobije pomilovanje predsjednice, da li se negdje objave imena osoba koje su pomilovane?
 4. Poštovani! U studenom 2016. osuđena sam na tri godine uvjetno zbog prijetnje i nametljivog ponašanja.To mi je prvo kazneno djelo.Pročitala sam da treba proći sedam godina od trenutka provjeravanja da dođe do brisanja iz kaznene evidencije.U vrijeme kad sam počinila navedena kaznena djela bolovala sam od teške depresije,a oštećena osoba bila je prema meni neugodna i to me je pogodilo.Nakon terapije,puno se bolje osjećam i neprimjereno ponašanje drugih ljudi prema meni više ne doživljavam tragično.Nikad nisam predstavljala opasnost za okolinu što imam i dokumentirano.Želim mnogo toga promijeniti u svom životu pa me zanima što mogu učiniti da me se izbriše iz kaznene evidencije(posebno ako ću trebati čekati sedam godina,ukoliko sam dobro shvatila). Lijep pozdrav!
 5. Problemi na radnom mjestu

  Traje 20 godina od kad sam počela raditi.Sve svoje obveze izvršavam i tu nemam nikakvih problema.
 6. Poštovani! Od kada sam se zaposlila imam problema sa kolegama na poslu.Mirna sam osoba i posvećena poslu.Bez povoda i razloga o meni se izmišljaju laži i tračevi .Mnogi vjeruju svemu što čuju o meni i ignoriraju me.Čak se sa neistininom odlazi predpostavljenima.Još je gore ako se suprotstavim.Tada počnu kružiti priče da nekoga napadam.Pokušala sam to riješiti sa nadređenima,ali i tu nailazim na nerazumijevanje i smijuljenje.Zbog sve mi je neugodno i žao mi je kad me se za nešto lažno okrivi.Ponekad bih najradije izostala sa sastanaka gdje se okupe svi zaposlenici i osjećam strah.Jednu kolegicu sam i porukama zamolila da me ostavi na miru . Navela sam što je o meni govorila te napomenula sa se zbog toga nelagodno osjećam.Poslije sam čula da je te poruke čitala pred kolektivom.Da li je to kazneno djelo?Ne bih htjela podizati neke tužbe,ali više ne znam kako se nositi sa cijelom situacijom. Pozdrav
 7. Posvajanje djeteta

  Kakve su šanse da neudana žena(u mojem slučaju razvedena,bez biološke djece) posvoji dijete u RH? Koje provjere posvajatelja obavlja centar za socijalnu skrb? Da li je možda za neudanu ženu bolja mogućnost međunarodno posvajanje?
×