Jump to content

iva_P

Korisnik
 • Broj objava

  26
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ugovor o radu-javni sektor

  Ovdje se ne radi o drzavnoj sluzbi, radi se o ustanovi ciji je osnivac jedinica lokalne uprave, konkretno zupanija...
 2. Ugovor o radu-javni sektor

  Da li rjesenje mora u potpunosti odgovarati uvjetima postavljenim u objavljenom natjecaju? Vezano uz radno mjesto?
 3. Pozdrav. Ukratko, u jednoj drzavnoj ustanovi raspisan je natjecaj za radno mjesto. Uvjeti su bili (karikiram uvjete iz odredenih razloga) dipl.ing.el. I 3 godine radnog iskustva, a sto odgovara jedino I iskljucivo radnom mjestu voditelj odjela sukladno sistematizaciji. Da naglasim u natjecaju nije bilo navedeno voditelj odjela, samo strucna sprema I iskustvo na poslovima. Nakon sto je kolegica prosla na natjecaju, ponuden joj je ugovor o radu za radno mjesto visi referent, a za koje su sistematizacijom propisani uvjeti visoka strucna sprema tehnickog smjera I 2 godine radnog iskustva.. naravno kolegica ne zeli potpisati ugovor, ali isto tako joj je potreban posao. Sto napraviti? Hvala unaprijed...
 4. Pozdrav, ne znam pripada li pitanje ovom području, ali... Ukratko Radnik je zaposlen više 2 godine temeljem ugovora o radu na određeno vrijeme (zamjena za porodiljni). Može li mu Poslodavac neoporezivo isplatiti otpremninu po isteku ugovora o radu (Poslodavac istu želi isplatiti), s obzirom da se radi o isteku ugovora o radu, a ne o otkazu. Hvala unaprijed
 5. Tv pretplata

  Da li je bitno što je propušten rok za prigovor?
 6. Tv pretplata

  Naslijedila je cjelokupnu imovinu. Majka je umrla cca 2006/2007.
 7. Tv pretplata

  Poštovani, trebala bih pomoć. Kolegica je dobila ovrhu zbog neplaćene tv pretplate iz 2005. godine (radi se o dugu njezine pokojne majke). Postupak je pokrenut 2006. godine. Može li se išta napraviti? Hvala unaprijed.
 8. Skrivljeno ponašanje - otkaz

  Hvala puno...
 9. Skrivljeno ponašanje - otkaz

  Upravo tako. Radnik je zatečen u pokušaju krađe stvari male vrijednosti. Usmeno je upozoren na obveze iz radnog odnosa i mogućnost izvanrednog otkazivanja ugovora o radu. Radnik je također pristao da mu se kroz određeni vremenski period odbija određeni novčani iznos s plaće (uskrata). Dva mjeseca kasnije Poslodavac je promijenio mišljenje i odlučio redovno mu otkazati ugovor o radu. I da, novih povreda obveza iz radnog odnosa od strane Radnika nije bilo.
 10. Skrivljeno ponašanje - otkaz

  Dobro, to znam. Dakle sljedeće pitanje je može li se usmeno upozoravanje popraćeno stvarnom sankcijom ( promjenom radnog mjesta na određeno vremensko razdoblja zbog počinjenja djela), smatrati upozorenjem na obveze iz radnog odnosa, a čime bi bila iscrpljeno pravo sankcioniranja radnikove povrede obveze iz ugovora o radu ( presuda br. Rev-358/04 od 20. prosinca 2006.) ?
 11. Skrivljeno ponašanje - otkaz

  Možete li biti malo konkretniji... Odnosno, imate li možda koji primjer iz prakse
 12. Pozdrav Ukratko, radniku je otkazan ugovor o radu zbog skrivljenog ponašanja (redovni otkaz). Prethodno mu nije uručeno pisano upozorenje, niti mu je omogućeno iznošenje obrane. Od činjenice na kojoj se temelji otkaz ugovora o radu do otkazivanja (dostave otkaza) prošlo je više od tri mjeseca. U međuvremenu (nekoliko dana nakon počinjenja prekršaja) radnik je usmeno upozoren na obveze iz radnog odnosa (zbog počinjenja djela na kojem se temelji otkaz ugovora o radu) i mogućnost otkazivanja ugovora o radu, te mu je usmeno određena sankcija. Navedena mjera se uredno provodi i radnik je na nju pristao. Ima li radnik ikakve mogućnosti pobijati odluku o otkazu ugovora o radu iz razloga formalne prirode. Hvala unaprijed na pomoći...
 13. Može li se radnik odreći otkaznog roka (prava na otkazni rok) kod osobno uvjetovanog otkaza ? Hvala unaprijed
 14. smrt korisnika kredita

  Znači, nije problem vršiti knjiženje svake pojedine rate na ime pokojnika (naravno zajedno sa zakonskim zateznim kamatama), do završetka ostavinskog postupka.
 15. smrt korisnika kredita

  Hvala. Znači, ovdje se ne radi o kreditu banke, nego o pozajmici poslodavca. Jamci postoje, ali poslodavac do okončanja ostavinskog postupka ne bi postupao prema jamcima, niti tražio od njih isplatu. Dakle da li poslodavac u tome slučaju zaračunava zatezne kamate po svakoj rati kredita sukladno otplatnom planu na ime pokojnika ili postoji neka druga opcija.
×