Jump to content

Ljetnadama

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

435 pregleda profila
  1. Hvala Vam puno na svim savjetima, nadam se da ce sve dobro proci.
  2. Nisam,jer sam se za sve obraćala CZSS, jer koliko sam ja bila upućena (a očito nisam dovoljno) prvo idem kod njih a oni onda prosljedjuju na sud.
  3. Kao što sam rekla ja sam upućivala prijave na czss od samog početka i pismeno i telefonski, ali oni su njega samo zvali na razgovore i ništa više. On bi njima bajke pričao kako će se promjeni pa poslije izjavljivao da ja lažem itd.
  4. Neznan dali sam možda napisala u prvom postu da sam se preselila sa djecom kod sadašnjeg partnera. U planu koji je odobren na sudu je bila navedena sadašnja adresa i on je taj plan potpisao. No kad sam htjela prijaviti malenu na tu adresu rečeno mi je da treba suglasnost oca i njegov potpis. No on je odbijao dati taj potpis (opet kažem takva je osoba da čini sve da mi napakosti) . Da bi nakon kopanja u policiji doznala da ju mogu prijavit samo sa tim riješenje od suda koje ima pečat pravomocnosti i ovrsnosti. Tako da sam riješenje slala natrag na sud da mi daju pečat i samo s tim sam riješila prebivalište. Ja se ispričavam na greškama u pisanju,preko mobitela sam.
  5. On je podigao tužbu na osnovu onoga rekla kazala. A kao što znate svaka optužba vezana za djecu se posebno obraduje i daje joj se jako velika važnost. A da napomenem da u riješenje stoji kako je otac imao utjecaj na dijete što se tiče samog djetetovog iskaza i općenito tužbe. A dosta govori i to da je tužba podignuta 3 mj nakon što je sin otišao kod oca. Pitanje je zašto se nije odmah podignuta tužba kad je maleni otišao,vec kada sam ja za kćer riješila prebivalište bez njega i dala mu do znanja da mi njegov potpis netreba koji je uostalom bio predmetom ucjene. Pa kad za tu vrstu ucjene nije bilo razloga krenuo se prema optužbi za koju nije imao osnovu niti dokaze.
  6. Po vašem bi moja zakonska mogućnost bila i da ja Vas tužim za neku glupost za koju nemam osnove. Njegova tužba to nije imala i bespotrebno je vukao djecu po sudu samo iz pakosti. A ja ako ih dovedem do suda to će biti samo tada i znat ću da to radim za njihovo dobro a ne iz pakosti. A kao što je gosp. Zeljac047 rekao sudska odluka se mora poštovati kakva god bila. A to što je on svojim postupcima prekršio tu odluku nije moja krivnja. I meni je zao što djeca moraju prolaziti kroz to sve i da mogu to bi izbjegla,ali kao što sam rekla to je nemoguće.
  7. Hvala Vam puno na savjetima,ovo ću odmah ici rješavati.
  8. Ok to ću riješiti ovaj tj,nisam znala da on treba pokrenuti izmjenu. A dali ima veze to što sin nije kod mene od 11. mj 2017. za pokretanje ovrhe zbog alimentacije?
  9. Da Vas odmah ispravim,kcer ne zeli ici kod oca,nije ni sin u prvo vrijeme. Ali uz nagovore i potkupljivanje stvarima i igrackama je popustio. Ja nisam rekla da nezelim nikakav kontakt izmedju bivseg i sebe,jer razumijem da se moramo dogovarati oko djece. No ja tu nemogu nista jer on uporno stoji kod vrijedjanja i prijetnji. Samo cu reci jednu stvar ba ovu izjavu da nije osvetoljubiv i manipulator. Razlog rastave braka je bila njegova bolesna ljubomora i psihicko maltretiranje i manipuliranje sa mnom. Sreca pa sam na vrijeme otisla. A on niposto nije otac koji misli na dobrobit djece vec samo kako bi meni napakostio,to govori i tuzba koja je bila podignuta protiv mene za nasilje. I na sudu je dokazano da je on izmanipulirao djete protiv mene i sad bi i malenu na isti nacin pridobio k sebi. Tako da uz duzno postovanje nemozete izjavit da je on brizan otac koji misli na djecu,jer da je tako nebi ih bespotrebno vukao po sudovima.
  10. Hvala Vam puno na savjetima probat cu tako. Znaci da su mi lagali da ovo riješenje nije valjano vise. U svakom slučaju hvala, nadam se da cu uspjeti riješiti da za sve, pogotovo za djecu bude najbolje.
  11. U važećoj presudi je stajalo da su oboje djece kod mene, no to sad vise ne vrijedi jer sam podnijela zahtjev za izmjenu, jer je sin sad kod njega. Tako su mi rekli gdje god sam dosla, znaci u tijeku je novi proces i ova presuda je nevažeća, s tim da se mi moramo dogovarati sami oko svega, ali kao sto sam navela s njim je nemoguce komunicirati bez svadbe i prijetnji. Prijavljivala sam i kad je počelo manipuliranje sa sinom pa su ga samo zvali na razgovore ali od toga nista. On po starom isao. A sad se bojim da zbog nemara CZSS ne izgubim malenu. Jer oni jednostavno ne doživljavaju moje ukazivanje na njegovo ponašanje. Doslovno me otkantaju riječima vi ste roditelji itd... kako to vec kod njih ide.
  12. Ovako ukratko cu objasnit svoju situaciju... Razvela sam se prije vise od god dana, dvoje mld djece su pripali meni. U međuvremenu sam se preselila na skoro drugi kraj države. Našla novog partnera i sad s njom čekam djete. Bivši je imao kontakt sa djecom pri kojem je okrenuo starijeg sina 9 god.protiv nas. Sin je otisao živjeti sa ocem, a kćer (7) je ostala samnom. Toliko je sina okrenuo protiv da sam bila optužena za nasilje u obitelji, no prošli tj je stigla presuda kojom se oslobadjam optužbi. S tim da naglasim da je to sin podnio na nagovor bivšeg i njegovog potkupljivanja. Sin trenutno nece ni čuti za mene i nece da dolazi na vidjanja. Ja sam pokrenula postupak za izmjenu plana o zrs za oboje odvojeno (jer ide po prebivalištu djeteta). E sad imam problema sa bivšim u obliku maltretiranja i prijetnji kojekakvih putem tel i probala sam ga prijaviti ali su me gdje god sam došla kulturno otkantali jer to nisu prijetnje smrću. Znaci moram trpit njegove ispade dok god on to želi. Za malenu kad god priča s njom spominje joj sudove i soc, tako je počelo i sa sinom prije nego ga je okrenuo protiv. Opterećuje dijete sa stvarima koje nisu za njenu dob. Slala u CZSS upite sto učiniti povodom toga, no po običaju otkantaju me i tamo uz rijeci, vi ste roditelji i vi se dogovatajte. E sad mene zanima kako bi ja mogla dobit da on vidja malenu uz nadzor zbog straha na njegov utjecaj na nju. Jer gdje god sam pitala kaže da to nije moguće osim ako je on nasilnik i jos sto drugih čudesa. Bojim se da ako malena tamo bude sa s njim da ju nebi psihički uništio bespovratno kao sto je sina. I jos se prijeti da ce i malenu tražit k sebi. Hvala svima koji odg jer sam vec očajna i ne želim i drugo dijete izgubit.
  13. To za osobnu zanima i mene, jer mojoj kćerkicu izlazi osobna uskoro. A za prebivalište, ako imas plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi na kojem je navedeno da dijete živi s tobom na tvojoj adresi i ako imas za taj plan riješenje suda koje je pravomocno i ovršno možeš bez bivšeg promjeni. Ja sam vodila borbe za istu stvar skoro god dana i u policiji su mi rekli da na riješenju moram imat onaj pečat sa suda o pravomocnosti. Nisam ga imala, pa sam zvala sud koji je donio to riješenje i poslala im poštom papire i vratili su mi sa pečatom. Ako ti je bliže, možeš i otići bit ce brze. I stim na policiji ti moraju dat prebivalište za dijete. Nadam se da sam ti pomogla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija