Jump to content

Marta01

Korisnik
 • Broj objava

  216
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Marta01

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

1495 pregleda profila
 1. Neka puste ovrhu, kasnije ćete kemijati!
 2. Da, nije baš mali iznos, a ne nudi Vam PBZ nagodbu, da ukoliko platite 30% od cjelokupnog duga u roku tom i tom, neće ići sa ovrhom?
 3. Možda će Vam RBA ponuditi otplatu minusa u obliku jednogodišnjeg kredita, informirajte se! A možda Vam i PBZ izađe u susret, pišite im, molite ih, odite kod osobnog bankara u PBZ ako Vas mogu pričekati još 3 mj. Za 3 mj. bi mogli nešto dobiti od RBA i riješiti PBZ. I najgori scenarij da postanete ovršeni zbog PBZ, ali niti tu nije kraj svijeta. Pretpostavljam da se ne radi o velikom dugu!
 4. Da, hoće! Zar nemate prostora u RBA podignuti nekakav kratki kredit ili slično kako bi zatvorili dug u PBZ?
 5. Pretpostavljam da su poslodavci obračunavali novi GO na platnoj listi 04/2020 uz savjet i sugestije knjigovodstvenih odjela koji rade na obračunima plaće i koji prate propise. Kako je moguće da onda "nisu postupili po Zakonu" i zašto nisu.
 6. Nije stigao obavijestiti radnika 15 dana prije, jer se sve odigralo u kraćem periodu.
 7. Je! Poslodavac ima pravo prilagoditi raspored korištenja godišnjeg odmora kod novonastalih situacija. Raditi ćemo bez prestanka do 01.01.2021. većina!
 8. Možda najbolje krenuti od Centra za socijalnu skrb gdje ćete ispuniti zahtjev i pridodati papirologiju koju Vas traže, a sve u vidu traženja "Osobne invalidnine", koju će oni zatim proslijediti HZMO-u, koji će Vas pak zvati na vještačenje. Tako je u Zagrebu. Najviša osobna invalidnina je trenutno 1.500,00 Kn, isplaćuje ju Centar za socijalnu skrb. To je sve što znam za početak, ja bi tako.
 9. Pa i iz iskustva govorim. Meni su u banci rekli (ne telefonski, već kod osobnog bankara) da tek nakon 18 mj. od početka deblokade ću biti kreditno sposobna što podrazumijeva i kreditne kartice u vlasništvu njihove banke. Predugo mi je bilo čekati i promjenila sam banku i nakon treće plaće postala kreditno sposobna, a karticu kreditnu dobila odmah nakon prve plaće. I to je to!
 10. Postoji i ovisi o vrsti, visini duga i statusu klijenta u banci. Točnu informaciju ćete dobiti u banci u kojoj tražite kreditnu karticu ako ih pitate!
 11. Možete tražiti tzv. "Pismo namjere" ili "Nagodbu" sa otpisom dijela duga uz uvjet jednokratnog plaćanja do dogovorenog roka, što ćete i dobiti. Može sve putem mejla i gotovo je u 3-4 dana. Zatražite nakon uplate, obavijest o zatvaranju navedenog dugovanja, poštom na kućnu adresu i to će Vam poslati i naravno arhivirajte potvrdu o uplati. Kada se dogovaraju jednokratna zatvaranja dugovanja, efikasni su i profesionalni, na kraju će Vam biti zadovoljstvo što ste ugodno poslovali sa njima ....
 12. Iz toga proizlazi, da je to odluka ili "dobra volja" banke?
 13. Da li netko zna koliko dugo je klijent na "crnoj listi" (nemogućnost dobivanja minusa, kredita i opčenito normalnog statusa klijenta banke), nakon deblokade računa. Ovisi li o više faktora ili je svaki slučaj jedinstven za sebe! Konkretno PBZ banka. Cijenim svaki odgovor. Lp
 14. Poštovani, da li je ispravno nakon deblokade računa, isplaćivati plaću i nadalje 1/4 na tekući račun, a 3/4 na zaštićeni ("za svaki slučaj"). Tako mi je sugerirala djelatnica u FINI, no zbunjena sam jer možda ju nisam dobro shvatila, obzirom da mi je referentica u banci rekla da zatvorim zaštićeni i odem za koji dan po svoju novu karticu tekućeg računa. Ako netko zna, hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
 • Napravi novi...