Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

isidora79@net.hr

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O isidora79@net.hr

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

45 pregleda profila
 1. Nužni dio

  Zahvaljujem.
 2. Nužni dio

  Poštovani, Nakon smrti roditelja brat se odrekao nekretnine u moju korist. Da li se on može odreći i nužnog dijela nekretnine i na koji način ili se to podrazumijeva s obzirom da stan glasi na mene 1/1? Lijep pozdrav
 3. Nasljedstvo i smještaj u dom

  Poštovani, majka mi je umrla. Otac, bolestan brat i ja živimo u zajedničkoj kući. Otac ima dio te nekretnine (koji je imao i prije smrti moje majke), a svog dijela su se nakon njene smrti otac i brat odrekli u moju korist. Sada pola kuće glasi na oca, a pola na mene. Brat ima obiteljsku mirovinu koju će svu dati za smještaj u dom preko Centra za soc. skrb. 1. Da li CZSS može zakonski tražiti moj dio nekretnine, odnosno imam li ja kao njegova sestra neke zakonske obveze kod troška za dom, a s obzirom da bratova mirovina nije dovoljna? Ako da, koliko? 2. Ima li moj otac i u kojem opsegu zakonsku obvezu kod troška za dom svoga sina (moga brata)? 3. Ukoliko otac prepiše na mene svoj dio nekretnine (onda nekretnina glasi na mene u 100% iznosu) imam li tada neku obvezu plaćati domu/državi za bratov smještaj preko CZSS? Znači, moja pitanja su vezana uz to kako da nam država preko CZSS, a radi smještaja u dom moga bolesnog brata ne "otme" dio naše djedovine? Lijep pozdrav
×