Jump to content

suzy1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, U katastru sam tražila promjenu površine/vrste građevine na temelju parcelacijskog/geodetskog elaborata, te dobila rješenje o provedenoj promjeni koje je nedavno postalo pravomoćno. Zanima me koji je vremenski rok za provedbu te promjene u zemljišnim knjigama? Unaprijed zahvaljujem
  2. Hvala na pomoći. Tako cu i postupiti.
  3. Mi već imamo "Geodetski elaborat za evidentiranje promjena podataka o zgradama ili drugim građevinama za potrebe provođenja promjena u katastru zemljišta", da li je to dokument o kojem govorite? Taj dokument je ovjeren od katastra, ima pečat s klasom i urbrojem. Po onome što sam pročitala na internetskim stranicama ministarstva pravosuđa shvatila sam da izradom tog elaborata (koji posjedujemo) tj njegovom ovjerom u katastru ( ovjeren je 2015.godine) automatski kreće postupak donošenja rješenja o upisu, pa mi nije jasno iz kojeg razloga to još nije učinjeno s obzirom da je prošlo već više od tri godine od njegovog ovjerenja. Ili sam krivo razumijela i opet treba izraditi određeni elaborat? Majka se bavila dokumetacijom do 2015. godine i ne sjeća se koji su bili zadnji postupci, a ja sam tek nedavno preuzela rješavanje tog problema pa sam još nedovoljno upućena, tako da se ispričavam ako sam nejasna i ako Vas nisam dobro razumjela.
  4. Pozdrav svima, Majka je 2014. godine pokrenula postupak za legalizaciju nezakonito izvedene rekonstrukcije - dogradnje i nadogradnje kuće. Napravljen Geodetski snimak, dobili smo Riješenje o izvedenom stanju kojim je ozakonjena zgrada, te je 2015. napravljen Geodetski elaborat koji ima pečat i potpis Područnog ureda za katastar. Zanima me kako novu kvadraturu upisati u katastar i zemljišne knjige. Odnosno što treba poduzeti i koje dokumente predati kako bi to bilo upisano.
×