Jump to content

jtubic

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. uknjižba u katastar_pitanje

  Slažem se s ovim. Ovo je brži i jednostavniji put. Bez dijela app. Neznam cijeli predmet, ali npr. može biti i nepravilni. Kao što sam napisao može se izraditi elaborat i spojiti čestice. Zakonska obveza utvrđenja građ. čestice nakon Legalizacije tu nije prestala. Prilikom prvog slijedećeg koraka na nekretnini npr. etažiranje morati će se izraditi prijedlog i zatražiti ROUGČ. Imao više primjera gdje sam za postojeću česticu (nije bilo nikakve parcelacija) morao utvrditi građ. česticu jer je tako u zakonu. Ako to primjenimo na ovaj predmet može se desiti da nakon upisa ide etažiranje. Koje nije moguće izraditi bez ROUGČ, te novog geodetskog elaborata i parcelacije dijela zemljišta.
 2. uknjižba u katastar_pitanje

  Zakon o Prostornom uređenju članak 161 stavak 2. Zašto na taj način - brže, manje troška za stranku, brže, brže, brže... pogotovo u ZG. Rješenje znam čekati po 6-12 mjeseci Do sada sam izradio desetke takvih elaborata i ovjereni su od katastra, te provedeni u kat i zk. Napominjem katastar ne provjerava prostorni plan. Ako je zgrada izgrađena na dvije čestice moguće je spojiti čestice bez ROUGČ.
 3. uknjižba u katastar_pitanje

  Moguće je spojiti dvije čestice na kojima je izgrađena postojeća zgrada, bez utvrđenja građevne čestice. Katastar ne provjerava (niti nezna) namjenu čestice prema prostornom planu. Prema zakonu o prostornom uređenju dozvoljeno je spajanje cijelih k.č. istog vl. na kojim je postojeća zgrada. U pravilniku o Geodetskim elaboratima postoji uputa za takav elaborat, pa kat ni ne provjerava ništa drugo. Potrebo je samo da je u rješenju o izvedenom stanju napisano da je građevina izgrađena na 2 k.č. Ako su garaže samostalne (odvojene) i na posebnoj su k.č. to nebi bio slučaj. Možda su tijekom legalizacije garaže prikazane kao dio osnovne zgrade, a ne samostalni objekti.
×