Jump to content

mfranger

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    mfranger je dobio reakciju od Korisnik59 u Postupanje policije   
    Lijepi pozdrav,
    nedavno mi se dogodila neugodna situacija sa policijom i susjedima, gdje mi je postupanje policajaca bilo malo čudno, pa imam samo par pitanja ako netko zna, da se ne bi ponovilo🙂
    Susjeda je zvala policiju jer je iz mog stana čula lajanje psa. To se dogodilo nekad oko 20 sati, dok mene nije bilo doma. Policija je došla ispred stana, i pokušali su me kontaktirati na mobitel, ali ja se nisam javljao, jer igrom slučaja sam bio na sastanku i mobitel mi je bio isključen. Nakon toga su zvali moju majku, koja se odmah javila i u roku 15ak minuta došla do stana. Nakon još desetak minuta uspjeli su me dobiti na telefon, sve smo riješili fino i pristojno, i oni su otišli.
    Poslije sam razgovarao s majkom detaljnije, i rekla mi je da su joj policajci govorili da će, ako se ne javim uskoro, razbiti vrata i provaliti u stan. Trebao bih napomenuti da je ovo prvi put da imam ikakvog posla s policijom, i nikad nisam imao nikakvih problema sa susjedima niti pritužbi na buku ili lavež.
    E sad, prvo pitanje je: da li policija ima pravo uznemiravati moje roditelje sa nečim ovako trivijalnim? Ja jesam mlađa osoba, ali sam debelo punoljetan i stan je moje vlasništvo. Moja majka je starija žena sa slabijim srcem, razumljivo da ju je jako uznemirio večernji poziv sa policije, i nije mi jasno zašto je policajcima uopće palo na pamet nju kontaktirati oko ovakve gluposti. Iskreno manje štete bi bilo da su razbili vrata i nju ostavili na miru.
    Drugo pitanje je: da li policija ima pravo nasilno ulaziti u moj stan zato jer je pas navodno kratko lajao? Pretpostavljam da su mislili da sam u nesvijesti u stanu ili nešto slično, ali po toj logici bi mi mogli upadati svaki put kad ne otvorim vrata kad netko zvoni. Koliko znam, policija mora imati jako dobre razloge za nasilni ulazak u dom, pa ako su već mislili da sam u stanu u nesvijesti, zašto nisu odmah provalili nego 15 minuta stajali ispred vrata i prijetili da će ući.
     
    Ispričavam se na duljini posta, i puno vam hvala unaprijed! 🙂
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija