Jump to content

pandora09

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, moje pitanje je: može li osoba koja ima radnog iskustva u struci, a nema više od 12 mjeseci radnog iskustva biti primljena kao vježbenik u npr. Ministarstvo? U konkretnom slučaju riječ je o stručnom osposobljavanju koje je prekinuto nakon cca 5 mjeseci. Naime, jasno je što piše u zakonu, no opet nije sasvim definirano što je primjerice sa onim osobama koje imaju manje od 12 mjeseci radnog iskustva u struci i spremi koju su stekli.
 2. Računanje rokova

  Hvala Vam na odgovoru.
 3. Računanje rokova

  Ako je zakon objavljen u Narodnim novinama 28.6.2019., kada on stupa na snagu, odnosno kako se točno računa "8 dana od dana objave"? Računa li se od 1. sljedećeg dana što je 29.6.2019. pa ispada da je to onda 06.07.2019., a što je subota i da li se onda taj dan stupanja na snagu prenosi na 1. sljedeći radni dan, a što je ponedjeljak 08.07.2019.?
 4. Premještaj-upit

  Pozdrav svima, molim Vas za tumačenje sljedeće situacije. Radi se o premještaju iz javne službe u državnu službu (ministarstvo). Premještaj je iniciran od strane ministarstva. Zanima me da li je prije sklapanja sporazuma o premještaju, potrebno sporazumno raskinuti ugovor o radu u javnoj službi? Budući da nije u pitanju samo klasičan premještaj unutar državne službe te budući da se u državnoj službi donosi rješenje o rasporedu na radno mjesto.
 5. Godišnji odmor kod novog poslodavca

  Hvala Vam puno na pojašnjenju. Ja ne znam otkuda njima tumačenja da mi se iskorišteni razmjerni dani godišnjeg za 2019. kod starog poslodavca "oduzimaju" od utvrđenih 26 dana kod novog poslodavca.
 6. Godišnji odmor kod novog poslodavca

  Hvala na odgovoru. Znači u 2020. ću imati pravo na puni godišnji kod sadašnjeg poslodavca? Vezano za ostatak neiskorištenog razmjernog godišnjeg kod starog poslodavca, isti mi mora isplatit naknadu za neiskorišteni dio?
 7. Godišnji odmor kod novog poslodavca

  Nemam prekid, sa 31.5. mi je prestao radni odnos kod bivšeg poslodavca.
 8. Poštovani, molim Vas za pravno pojašnjenje oko sljedeće situacije, budući da nisam struke. Kod starog poslodavca ostalo mi je 10 dana neiskorištenog razmjernog godišnjeg odmora za 2019. godinu. Dana 01.06.2019. zasnovala sam novi radni odnos (državna služba) te mi je utvrđeno pravo na 26 dana godišnjeg odmora prema mjerilima iz Kolektivnog. Da li je sada imam za svaki navršeni mjesec dana rada pravo na razmjerni dio godišnjeg, a nakon 6 mjeseci pravo i na puni godišnji odmor ili? I još jedno pitanje: da li mi se iskorišteni dani razmjernog godišnjeg kod starog poslodavca oduzimaju i od utvrđenih 26 dana kod novog poslodavca ili su to dvije zasebne priče?
×