Jump to content

Bluehotelonanlonelyisland

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Bluehotelonanlonelyisland

 • Rang
  Novak
 1. Ostavinska rasprava i dugovanje

  Hvala Vam puno na odgovorima i malo razbistravanja situacije
 2. Ostavinska rasprava i dugovanje

  Htjela bih vas još pitati što se tiče ostavinske rasprave, trebam li odvjetnika za to i s obzirom da će se država teretiti hoće li tamo biti i državni predstavnik?
 3. Ostavinska rasprava i dugovanje

  Dug je oko 100.000,00kn. Iskreno ne znam kolika je vrijednost naslijeđene imovine, ali to je kuća na selu udaljenom od najbližeg grada oko 45km koja nije na nekom turistički zahvaćenom području tako da sumnjam ima li neku veliku vrijednost. Ostalo su isto oranice i šume koje su odavno zapuštene. Jel znate možda kakvi su procesi kad bih prihvatila dug i postoji li mogućnost nagodbe s ministarstvom socijalne politike i mladih (na čije ime se tereti) da se taj dug smanji?
 4. Ostavinska rasprava i dugovanje

  Još nije bila ostavinska rasprava, ali u riješenju koje je mama napisala se država tereti u iznosu koliko je dužna na svu njenu imovinu (koliko sam shvatila). Rekli su mi da me ne može nitko istjerati iz kuće jer imam pola dijela koje je samo moje, a pola je mamino na koje će se teretiti država. Ukoliko taj nasljedni dio prihvatim onda ću morati prihvatiti i to što država se tereti, ako sam dobro shvatila? Hvala puno na odgovoru
 5. Ostavinska rasprava i dugovanje

  Majka koja je bila u udomiteljskoj obitelji jer je bila nepokretna, je umrla. S obzirom da nije mogla svojom mirovinom sama pokriti troškove smještaja, ostatak je nadoplaćivalo ministarstvo socijalne politike i mladih. S obzirom da sam jedinica i nemam ugovor o radu za stalno, zanima me može li se na ostavinskoj raspravi prihvatiti samo dio duga (recimo na kuću, ali ne na njive i šume) ili moram sve prihvatiti što je ona posjedovala? Isto tako s obzirom da sam jedinica i da smo bili socijalni slučaj dok sam se ja školovala imam li kakvo pravo na oprost bar dijela duga i kako to zatražiti ako imam? Što se duga tiče, mora li se on otplaćivati na način da dignem kredit u banci i sve isplatim državi odjednom ili se mogu nekako nagoditi da plaćam direktno državi na rate (jer kredit ne mogu dobiti)? Hvala svima koji znaju nešto.
×