Jump to content

Infamous_95

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Infamous_95 objavio

  1. Pozdrav, trenutno smo u procesu kupnje nekretnine, riječ je o kući od nekih cca 200m2. Kuća je u potpunosti legalizirana, te ima sve potrebne papire. Cijena kuće je dogovorena, te je prodavatelj rekao da mu kapara nije potrebna. Predugovor ćemo napraviti isto kao i ugovor. Trebam pomoć oko primjera i sastavljanja predugovora i ugovora (što sve navesti, koliko detaljno...). Molim Vas ako netko ima dobre kvalitetne primjere istih da mi proslijedi pa da si ih mogu individualno prilagoditi. Neovisno o kapari rečeno mi je da predugovor ne treba ovjeru od javnog bilježnika, samo potpisi obje strane. Unaprijed hvala na pomoći.
  2. Lijep pozdrav, uz moje prethodno pitanje ovdje, cini se da se sada situacija napokon normalizira pa me stoga zanima vise detalja o opcijama koje su ponudene. 1. Zanima me da li je moguce ukoliko moja baka prenese nekretninu na moju majku a majka zatim u kratkom roku pozeli to prenijeti na mene, da li se placa kakav porez? I sto je sve potrebno za taj postupak? 2. Ukoliko bi baka prenijela nekretninu direktno na unuka, sto se placa tada i koji je postupak? Koji ugovor je najbolje uzeti a da je najsigurniji za obje strane?
  3. Pozdrav, pogresno sam napisao, postoje prethodne kazne, ali uredovno plaćene. Kod ove kazne se ipak radi o 34km/h prekoracenja, a ne 24km/h. I jos jedna stavka je da je pretjecanje napravljeno ispred pjesackog prijelaza. Poziv za rociste je stigao, sljedeci tjedan.
  4. Stigla mi je obavijest o pocinjenom prekrsaju(multanova). Vozilo je u mojem vlasnistvu, podaci o vozacu su predani na navedenu policijsku postaju, stiglo je rjesenje i kazna. Novcana kazna 4000kn i oduzimanje vozacke dozvole na 3 mjeseca. Dopustena brzina je bila 60kmh, multanova zabiljezila 94kmh, -10kmh, sto ispada 84kmh. Ulozena je zalba i da izadem pred sud i sad navodno stize poziv na sud za iskaz. Okolnosti, vozilo je prijekopotrebno zbog prijevoza na posao i prijevoza na faks. Zivim u VZ, na posao se vozim u VG, a na faks u KA. To je i navedeno u zalbi. Postoji sansa da mi barem vozacku ostave? Kaznu cu platiti ako treba. Kako da postupim kada izadem pred sud?
  5. Ispričavam se ako je tema u pogrešnoj grupi, neka se po potrebi premjesti. Naime zanima me vaše mišljenje na temu gradnje kuće/kupnje stana ili odlaska u najam u trenutnoj situaciji? Uzevši u obzir sva moguća poskupljenja koja se trenutno događaju i koja tek slijede, od materijala, energenata, samog obavljanja građevinskih radova, namještanja, papirologije... Osobno smatram da sad nije uopće vrijeme za išta takvog dok se situacija malo ne primiri i možda stabilizira, no zanima me vaše mišljenje, da li netko trenutno nešto gradi, rješava?
  6. Pozdrav, trenutno živim u kući starije gradnje u koju sam već podosta uložio za obnovu(sve račune čuvam). Nažalost nisam vlasnik. Kuća je u vlasništvu starije osobe koja ima dva potomka, od kojih jedan živi u kući također. Vlasništvo je 1/1 i sve je legalizirano, kuća i pomoćni objekti. Zanima me u vezi nasljedstva, ima li taj potomak koji trenutno živi u toj kući kakvo veće pravo s obzirom da se ulaže u kuću od onog drugog potomka koji nije na toj lokaciji i ne ulaže ništa? Uz to, u slučaju nasljedstva, zanima me da li je moguće, s obzirom da je parcela dosta velika, podijeliti parcelu pa izgraditi još jednu kuću ili je bolje srušit staru pa krenut na tom mjestu sa novom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija