Jump to content

Benii

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

168 pregleda profila
  1. Dobio sam pozivnicu da idem na informativni razgovor u HR da se izjasnim o svim činjenicama relevantnim za donosenje odluku za primitak u Hr drzavljanstvo . O čemu se radi , kakav je to razgovor , sta pitaju , kakvi su mi sanse za stjecanje hr drzavljanstva ? Dao sam izjavu u Veleposlanstvu u Makedoniju ali sad trebam ici u HR .
  2. Stigla mi je poruka gde stoji da moj predmet je kod pravnika ! Šta znači to ?
  3. Pošaljio sam nekoliko puta ali nažalost nisam dobio povratni odgovor . A svaki put kad ih zovem na telefon kažu da je predmet još u postupku
  4. Pozdrav svima Prije godinu dana sam dobio ovu poruku od Mup/a : Zaprimili smo Vas podnesak kojim trazite informaciju o Vasem zahtjevu za stjecanje hrvatskog drzavlianstva kojeg ste podnijeli putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Skopju. Vezano uz navedeno, obavjestavamo Vas da smo u svrhu utvrdivania relevantnih cinienica u navedenom predmetu, obzirom da ste korisnik osobnog identifikacijskog broja (OIB) u Republici Hrvatskoj, od Porezne uprave zatrazili potrebna izviesca iz kojih ce biti vidliivo imate li javnih dugovanja u Republici Hrvatskoj, a koja do dananjeg dana nismo zaprimili. Nakon sto zaprimimo trazeno, okoncat cemo postupak meritornom odlukom koja ce Vam biti urucena prema mjestu podnosenja zahtjeva. S postovanjem. DALI MOGU OČEKIVATI NEŠTO POZITIVNO I KOLIKO BI TRAJALO ? OIB broj mi je izvadila moja odvjetnica , podneo sam preku član 16 .
  5. Ja sam bio na razgovor u 12 mjesec 2020 godine i od tad još ništo, na moj upit dokle je stigla procedura odgovaraju da utvrdjavaju relevantne cinjenice
  6. Nemam nikakve nekretnine, jednostavno moja odvjetnica iz hrvatske izvadila mi OIB broj prije dostavljanja papire u MUP u zagrebu, ne znam ali vidam da mi koji smo rodjeni 77-91 sa jednog roditelja nemame baš neke šanse, ali ipak nadamo se da možda neko i uspije. Ali mislim da ako oni kad bi htjeli da me odbiju, zašto traže da nisam osudjen, da nemam neke dugove, logično bi bilo da me odma odbiju a ne da stigne procedura u ovu fazu. Pozdrav svima i želim svima iz srca da dobiju hrvatsko državljanstvo.
  7. Napisao sam dokle je stigla procedura, pa sam dobio ovu poruku iz MUP, ako može neko da mi odgovori dali imam neke šanse za hrvatsko državljanstvo skoro da je prošlo 2 godine. Rođen sam 83 godine, sa jednog hrvatskog roditelja, koji je hrvatski drzvjlanjn kd samog rođenja 53 godine. Poštovani, zaprimili smo Vaš podnesak kojim tražite informaciju o Vašem zahtjevu za stjecanje hrvatskog državljanstva kojeg ste podnijeli putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Skopju. Vezano uz navedeno, obavještavamo Vas da smo u svrhu utvrđivanja relevantnih činjenica u navedenom predmetu, obzirom da ste korisnik osobnog identifikacijskog broja (OIB) u Republici Hrvatskoj, od Porezne uprave zatražili potrebna izvješća iz kojih će biti vidljivo imate li javnih dugovanja u Republici Hrvatskoj, a koja do današnjeg dana nismo zaprimili. Nakon što zaprimimo traženo, okončat ćemo postupak meritornom odlukom koja će Vam biti uručena prema mjestu podnošenja zahtjeva. S poštovanjem, Unaprijed hvala o odgovoru.
  8. Ja sam podneo 7 mjesec 2020, i još ništa
  9. 😢 A baš sam se nadao, da je nešto pozitivno.
  10. Stigla mi je danas ova poruka iz Mup, je li mogu se nadati o nečemu pozitivno. Poštovani, Zaprimili smo Vaš podnesak kojim tražite informaciju o Vašem zahtjevu za stjecanje hrvatskog državljanstva kojeg ste podnijeli putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Skopju. Vezano uz navedeno, ponovno Vas obavještavamo da smo u svrhu utvrđivanja relevantnih činjenica u navedenom predmetu od drugih tijela javne vlasti zatražili potrebna izvješća vezana za ispunjenje zakonske pretpostavke poštivanja pravnog poretka Republike Hrvatske, koja do današnjeg dana nismo zaprimili. Nakon što zaprimimo traženo, okončat ćemo postupak meritornom odlukom koja će Vam biti uručena prema mjestu podnošenja zahtjeva. S poštovanjem. Molim vas da mi neko odgovori.
  11. Podneo sam zahtjev 7 mjesec 2020 god za stjecanje hrvatskog državljanstva po član 16 pripadnik hrvatskog naroda. 01 mjesec 2021 dostavio sam nadopuna, i danas sam zvao MUP da pitam u kojoj je fazi stigla procedura, pa oni su mi rekli da budem malo strpljiv i da za oko 2 - 3 mjeseca mogu da očekujem odgovor. Na moje pitanje mogu li da znam da nisam odbijen rekli su mi : Ne nisi odbijen sačekaj još malo. Dali mogu se nadati na nešto pozitivno. Hvala odnaprijed i srdačan pozdrav svima.
  12. Petar-sa, silos79 hvala vam puno rekli su mi : Budite još malo strplivi, čekamo odgovor još iz nekoliko ministarstava, nadam se da je reč o nečemu pozitivno.
  13. Prije nekoliko dana nazvao sam mup da pitam u kojoj je fazi moja procedura, a oni su mi odgovorili: Čekamo odgovor još iz nekoliko ministarstava. Na koja se ministarstva odnosi?
  14. Danas sam baš proverio e-mail adresu, i vidim da su mi iz MUP pošaljili ovo : Poštovani, Vezano uz Vaš upit koji se odnosi na trajanje postupka stjecanja hrvatskog državljanstva obavještavamo Vas da je nemoguće unaprijed utvrditi trajanje upravnog postupka stjecanja hrvatskog državljanstva jer uobičajeno vrijeme trajanja postupka ovisi o kompleksnosti ispitivanja i utvrđivanja relevantnog činjeničnog stanja, kao i svih okolnosti na kojima se zasniva meritorno rješavanje zahtjeva. Naime, nakon što zaprimimo zahtjev za stjecanje hrvatskog državljanstva te utvrdimo sve pravno relevantne činjenice, okončat će se upravni postupak donošenjem meritorne odluke koja će Vam biti uručena, prema mjestu podnošenja zahtjeva. Koliko vrijeme ovo moglo bi da traje, i dali mogu se nadati nečemu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija