Jump to content

Oli112

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Tužan
    Oli112 je dobio reakciju od navigoaround u Ovrha alimentacije   
    Poštovani,
    Već sam se javljao na ovaj forum kao i svi koji imaju problema kod rastave. No, imam sljedeći problem:
    Rastao sam se sa suprugom 2021. godine u travnju mjesecu. Dogovor je bio da se ja odselim iz stana te da ona ostane sa djecom u stanu, ja joj nastavim plaćati kredit za stan (1700 kn), ona preuzima režije i da joj mjesečno plaćam alimentaciju 500 kn po djetetu. Takav smo dogovor sklopili pred CZSS i sa tim planom  išli na sud koji je isti odobrio. Ona se nije pridržavala dogovora i prvi je došao HEP i isključio struju. Ona spakovala kofere i sa djecom svojoj mami. Kada sam platio dug ona se sa djecom doselila ali sam onda odlučio ostati i ja jer ukoliko se ne plača ovrhe i dugovi se gomilaju meni. Tako da praktički od rastave živimo i dalje u stanu skupa, djeca su sa nama, ja sam sve vrijeme vodio brigu o djeci, kupovao, oblačio, opremao za školu, mjesečne karte i slično i za isto imam sve račune a za to vrijeme nekih 5 mjeseci nisam plaćao alimentaciju. Kada je rekla da će me ovršiti tražio sam savjet odvjetnika i savjetovan sam da nastavim sa plaćanjem alimentacije i mimo toga ništa. To sam i ućinio, plaćam dalje mjesečno, ali i dalje kupujem djeci, oblačim ih, i sve ostalo dok ona čim dobije alimentaciju kupi sebi nešto, ode na tri dana nekuda i slično. 
    Moje je pitanje kako je moguće sa papirom od FINA i sudskom nagodbom otići na finu i ovršiti me. Ako sam u godinu dana platio 8 rata alimentacije a 4 nisam, za koji iznos i na kojoj osnovi fina ovršuje, da li na osnovi što ona napiše na papir ili če trebati kakav izvod iz banke na kojem je vidljiva uplata. 
    Još jedno, dali sam obveznik plačanja alimentacije ukoliko i nakon rastave živim u zajedničkom kučanstvu sa djecom i bivšom suprugom, a mislim da po obiteljskom zakonu nisam.
    Hvala unaprijed i sretno svima koji imaju slične probleme. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija