Jump to content

ivanivanković

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani! Moja sestra radi kod privatnika 9 mj.Radi se u smjenama.Jedan tjedan u jutro,drugi popodne,svaka druga subota radna.Sad se njezin šef sjetio da bi mu bilo bolje da se radi tri tjedna u mjesecu popodne.Uz to joj kćer kreće na jesen u školu.Da sad ne nabrajam,to je samo jedna od stvari zbog koje joj nikako ne odgovara promjena radnog vremena.Da ne spominjemo plaću od 2850 kn.Prije nekoliko dana je razgovarala s njim i objasnila mu razloge zbog kojih joj ne odgovara takva promjena,ali on ne popušta.Inače je u ugovoru o radu napisano totalno drugačije radno vrijeme.Da li uopće zaposlenik ima ikakva prava u takvom slučaju?Ako da otkaz nema prava na burzi.Da li je u redu da poslodavac tako promjeni radno vrijeme ne vodeći računa o tome da za sitne novce uništava privatni život radnika?Da li postoji neki način (zakonski)da se to spriječi? Hvala!
  2. Moj otac ima dvojicu braće.Jedan od njih nije oženjen,a drugi je u braku i ima dvoje djece.Moj otac također ima dvoje djece.Ujak koji nije oženjen je s mojim ocem u dobrim odnosima,a s drugim bratom ne komunicira.Neoženjeni ujak ima dio nekretnine koju je naslijedio u ostavinskoj raspravi i zanima ga kako će se ta nekretnina podijeliti nakon njegove smrti budući da bi htio da ga naslijedi moj otac i moj brat i ja.
  3. Živim s obitelji u kući mojih roditelja.Do sada sam uložio već dosta novaca u kuću.Namjeravam uložiti još puno više.Radi toga htio bi da mi roditelji daruju polovicu kuće.Problem je sljedeći.Imam brata koji živi u stanu koji je naslijedio moj otac.Brat je također uložio u stan.Inače stan je u otkupu,a to plaća brat.Cijena otkupa je smiješno mala i na dugi niz godina,a brat je u stan uložio oko 10 000 eura .Ja sam već do sada u kuću uložio 15 000 eura.Kad sam se s obitelji uselio kuća nije imala struju niti plin.Ti priključci su na moje ime .Pitanje je sljedeće: 1.Ako mi otac daruje polovicu kuće,da li je potrebno točno navesti koja je to polovica?Željeli bi izbjeći etažiranje. 2.Jednog dana kada dođe do ostavinske brat ima pravo tražiti da se taj dar uračuna u nasljeđe koliko sam shvatio bez obzira na to da li se ja uknjižim u gruntovnu i bez obzira na to ako otac i ja kod darivanja zatražimo da se taj dar ne uračuna u nasljeđe.Ako ću ja uložiti u kuću vrijednost tog dara će se znatno uvećati.Kako onda na ostavinskoj dokazati koja je bila vrijednost dara u trenutku darivanja? Molim vas pomozite.Bojim se ulagati u kuću pa da brat jednog dana traži polovicu onoga u što sam ulagao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija