Jump to content

trudnica

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je trudnica objavio

  1. Ugovor o radu na odredjeno vrijeme, postaje ugovor o radu na neodredjeno vrijeme nakon isteka od 3 godine. U toku te tri godine, poslodavac može produžavati ugovore na odredjeno, ali kasnije ne. Doprinosi i porezi moraju se plaćati redovno tj. dok se ne otkaže ugovor o radu. Na prijavama za MIO i ZDR. nema naznaka da li se radi o ugovoru na odredjeno ili neodredjeno vrijeme. Sve dok imate svoju zdravstvenu iskaznicu, znači da ste prijavljeni kod HZZO. Banke ne traže ugovore o radu, već izjave poduzeća o statusu zaposlenika. Prema Zakonu o radu ugovor može biti sklopljen usmeno ili pismeno.
  2. Rad na terenu je rad koji traje duže od jednog dana ( dnevnica) i za njega se isplaćuje terenski dodatak (maximum 170,00 kn dnevno). Ukoliko rad traje mjesec dana, radnik ima pravo na naknadu za odvojeni život 1.600,00 kn mjesečno.
  3. Očito HZZO može pitati što god želi. Poduzeće je u izjavi navelo da je bilo upoznato s trudnoćom, te da mene kao radnika s VSS treba dugoročno, znači i nakon isteka svih tih porodiljnih i neporodiljnih rokova.
  4. Ako mi ne odobre isplatu naknade, koji je moj status? Nisam na bolovanju, ne radim, a zaposlena sam. I nadalje, što će u slučaju odbijanja biti s mojom porodiljnom naknadom? Više ništa ne znam.
  5. Hvala na odgovoru. Znam da ću se tako postaviti, ali tek kad dobijem negativno rješenje ( ako bude negativno). Za sada su tražili moju izjavu i izjavu poslodavca, sa svim mogućim kopijama rodnog lista, radne knjižice, i dr. Poslodavac je morao izjaviti da je bio upoznat s mojom trudnoćom, da li je na isto radno mjesto već nekog zamjenski zaposlio i drugo. Strava !
  6. Uzima se šestomjesečni prosjek plaće unazad, ali maksimalno do 4.200,00 kn
  7. Trudna sam pet mjeseci. Prema ugovoru o radu na odredjeno vrijeme radila sam do 04.08.2008., te potom uspjela se zaposliti u drugom poduzeću s danom 05.08.2008. Nakon tri dana doktor preporuča strogo mirovanje, te otvaram bolovanje 08.08.2008. Djelatnica HZZO sumnja u legalnost cijele stvari, te najavljuje provedbu cijelog "slučaja" na višoj instanci HZZO-a. Bojim se da ću izgubiti pravo na isplatu naknade za komplikacije u trudnoći. Kako dalje?
  8. Rješenje o ovrsi datira iz 2000. godine, radi se o neplacenim tel. računima cca 2400 kn, rješenje je do mene stiglo tek 2005. godine, iako sam bila uredno prijavljena od 2001. na današnjoj adresi. Tada sam kontaktirala svoju prijateljicu odvjetnicu koja mi rece da pustim da mi ovrhovoditelj dođe u stan, pa kad vidi da nemam prihoda niti išta svojega (uzdržava me suprug), "pojeo vuk magare" i tu će biti kraj. Dakle, nisam pisala prigovor. Greška? Ja sam uredno čekala da se taj ovrhovoditelj pojavi, ali nije, i sada mi dolazi poziv na sud da se odmah javim radi naplate duga, a da uopće ne znam koliki je danas s kamatama to iznos. Zvala T-com i rekla o čemu se radi, obećali mi se javiti sa točnim iznosom duga. Što dalje da radim? Ako je cifra ogromna, može li doći u kuću i oduzeti muževu imovinu (iako bih njega htjela nekako držati po strani jer ga u doba kad je nastao dug nisam ni poznavala)? Da se javim na sud? Htjela bih se naprije psihički pripremiti na iznos. Da se pokušam nagoditi plaćanjem na rate? Koliko bi kamate mogle iznositi s obizorm na iznos glavnice i protek vremena? Help!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija