Jump to content

math1990

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hm, iskreno ovako na prvu kao možda traže samo račun da ti udru PDV + carinu ako je to van EU ( to kao dar nisu priznali ), a ukoliko traže da identificiraš, nebi bas im vraćao ništa jer ako rečeš da je lijek na recept to ti je i dalje slanje lijekova postom sto je izričito zabranjeno. Iskreno, ne nam sta je najpametnije u ovom slučaju napravit? Pravit se glup i pustit da vrate postu pošiljatelju? Mislim, nisi sad naručio pola kila amfetamina, pa da bi sad napravili neki pretres ( iako, opet ne znam ). Da se dogodi i najgori slučaj, pa da ti pretresaju stan/kuću ( neman pojma kako bi uopće taj postupak pravno/interno odvijao ) ja bi se samo pobrinuo da ako imaš još neke lijekove u kući da imaš opravdanje za njih ( tipa recept ).
  2. Možda nije ista situacija kao kod tebe, ali mogu ti podijelit iskustva koje sam ja imao. Znači, to što nije na popisu droga ne znači da možeš tek tako naručivat. Ja sam mislio naručiti testosteron koji se također ne nalazi na popisu droga ( nije npr alprazolam koji ide na recept I na popisu je droga ). Iako sam imao recept, morao san naručiti preko posebne ljekarna na Dolcu koja je naručila lijek za mene iz Njemačke I dostavila lijek na moju kućnu adresu. Postoji dosta lijekova koji idu kod nas na recept, a npr. u drugim državma ide bez recepta ( lijek za kašalj koji sadrži aktivni sastojak DXM ) na Njemačkom amazonu ga se čak može naručit. Velika je vjerojatnost da carina ne bi ni otvorila, al opet ne znam jel to sve po zakonu 100%. Imaš tako još slučajeva popularnih droga koje se mogu dobiti bez recepta po raznim online ljekarnama, a da ne traže recept dok bi kod nas morao imat recept za predignit u ljekarni ( npr. antidepresivi ), pa modafinili i razno razni nootropici. Mislim da to možda sve ovisi o dobroj volji carinika hoće li ti propustiti. Znam za jedan slučaj iz Slovenije gdje je lik naručio iz US kao nootropic alzheimer drogu ( memantine ) koji u nas ide na recept dok u Americi je u sivoj zoni, pa mu je prošao ta supstanca u obliku praha ( 10 grama ) što je cca višegodišnja zaliha da kupuješ u tabletama. Ja za takva pitanja bi postavio možda pitanje carini jer ni meni nije jasno kako šta se tretira. Npr. carina u skandinavskim zemljama će ti zaustavit doslovno sve osim vitamina. Ukoliko hoćeš mogu poslat mail carini, pa da razrješimo zavrzlamu jednom za svagda.
  3. To je i mene definitvno strah da nebi ispalo da prenosim hormone u svrhu prodaje ili tko zna što. Malo komplicira situaciju što taj lijek nažalost nije odobren u HR ( barem taj oblik testosterone cypionate ). U nas ima lijek sa istom aktivnom substancom ( test ), al je ester koji je korišten nije optimalan ( da ne pišem o protokolima koje naši doktori propisuju ). To je jedini razlog zašto sam odabrao tog doktora jer je najveći ekspert u UK ovoga područija. Vidit ću da li postoji koja pravna osoba da bi mogla naručivat specifično taj lijek ( koji je odobren u UK ), ali ne u nas, pa da izbjegnem problem prijenosa lijekova osobno jer mi se čini dosta riskantno i podložno osobnoj interpretaciji carinika.
  4. Pozdrav, hvala na odgovoru. Gledao sam nešto malo po carinskoj stranici, pa piše prijenos za osobne upotrebe koje sadrže „droge“ ( valjda misle na kontrolirane substance tipa „Xanax“ ) 5 dana ili 30 dana. Koliko vidim testosteron ne spada u te skupine „droga“ niti sam je naša na popisu kontroliranih substanci, ali opet kao fizička osoba posjedovanje se kazneno goni (ako se nema popratna dokumentacija). Kao što si napisao zbilja je specifična situacija, pa je najbolje da pitam pisanim putem s obzirom da se takvi lijekovi nalaze u tekućem obliku i godišnja zaliha bi doslovno bila 20 ml tekućine.
  5. Pozdrav, zbog frustracije sa HZZO-om odlučio sam potražiti pomoć u privatnoj klinici koja se nalazi u UK-u. Postupak bi išao ovako. Nakon pregleda i početne konzultacije doktor bi mi propisao lijek koji bi onda morao prenijeti preko carine ( avio prijevoz ). Naravno, uz lijek bi dobio svu medicinsku potrebnu dokumentaciju i kontakt broj za provjeru legalnosti lijeka/recepta. Lijek je nadomjesni hormon ( testosteron ). Problem je što bi godišnje morao ići na "chek-up" u UK gdje bi me doktor otpremio sa godišnjom zalihom ( tekućina za ubrizgavanje) i monitoriranje bi se odvijalo remote uz periodično vađenje krvi koje bi obavljao svako 3 mjeseca. Dali bi mi carinici radili probleme ako bi imao svu potrebnu dokumentaciju pri ulasku nazad u državu? Naravno, htio bi sve saznat prije nego što se odlučim za ovaj korak da me nebi neki problem zatekli zbog nepoznavanja zakona.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija