Jump to content

MayCheck

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ali ako taj stan nije predmet ostavinske rasprave jer dakle nije ostavstina vec je moje privatno vlasnistvo, dakle oni moraju digniti tuzbu protiv mene i traziti svoj nuzni dio. Ako i budu trazili, koliki su njihovi dijelovi,da ponovim,baka je imala sina i kci. Oprosti mi sto sam neuk,nisam dobar sa pravom
  2. Cak i ako su na djedinoj ostavinskoj raspravi svoj dio dali majci. Dakle ona je bila vlasnik 1/1. Zar se na svakoj ostavinskoj raspravi moze dijeliti iste stvari. Dakle stan je vec bia predmet jedne rasprave i sad posto je dar meni...on ima pravo potrazivanja od mene?
  3. Dobar dan,postovanje svima, Dakle nakon smrti bake sljedi ostavinska rasprava,ja(unuk) brinuo san se sam sa nju zadnjih 5 godina i ona je meni prije godinu dana darovala svoj stan(klasicni darovni ugovor. Ima li ostatak moje obitelji na ostavinskoj raspravi pravo zahtijevati nuzni dio tog stana iako je stan moj i mogu li pobiti njihovo pravo na nuzni dio s obzirom da nikoga nije bila briga za baku dok je bila ziva. Da naglasim da nismo sklopili ugovor o uzdrzavanju(znam da san trebao ali nisam mislio da ce tako brzo otici). Hvala svima na odgovorima i razumijevanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija