Jump to content

Anastasija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Rjesenje o ovrsi je bilo na ime Pbz-a. Ne znam da li oni mogu nastaviti sa tom istom ovrhom koja nije nikad ni pokrenuta. Radije bih placala dugovanje u ratama ako bi bilo moguce. U redu, hvala na odgovorima.Lijep pozdrav.
  2. Znači nisu mi dužni poslati nikakve dokumente da imam uvid u potraživanje?Kako mogu biti sigurna da će mi iznos duga biti kao kod Pbz card-a? Trebam se nadati da će biti korektni. Ako odbijem dati oib koji mi traze jer ne zele komunicirati i ako ja zelim da mi posalju neku obavijest koju sam trazila da li imam pravo odbiti njihove pozive dok mi ne dostave trazeno?
  3. Saznala sam kad sam nazvala odvjetničko društvo koje mi je poslalo rješenje o ovrsi.Nakon toga sam nazvala i Pbz card te su mi oni rekli usmeno i poslali putem e-maila da više nisu stranke u postupku te da se za sve dalje obratim novom vjerovniku
  4. Poštovani! Zamolila bih vas za savjet.Naime,imam dugovanje po kreditnoj kartici prema Pbz card-u.Pokušala sam se dogovoriti da plaćam na rate do otplate,međutim nisu pristali nego na plaćanje odmah u cijelosti.Dobila sam rješenje o ovrsi u 4. mjesecu 2021 te otvorila zaštićen račun. Ovrha nije ni pokrenuta.Prije par dana sam saznala da je moj dug prodan Eos Matrixu.Ne znam ništa o njima ni njihovom poslovanju.Poslala sam im e-mail u kojem sam zamolila da mi pošalju na kućnu adresu ugovor o otkupu duga sa Pbz-om,obavijest o ustupanju potraživanja,poziv na dogovor o otplati. Međutim oni uopće ne žele komunicirati dok im ne dam svoj OIB.Da li imaju pravo tako postupiti i jesam li im dužna dati OIB?Čitala sam da prilikom ustupanja tražbine stari vjerovnik ustupa novom sve informacije i osobne podatke o dužniku.Ne znam koji je njihov problem. Znam da imam obvezu platiti dugovanje i želim to što prije riješiti,ali valjda trebam imati i neka prava kao dužnik i neki dokaz kome plaćam,kako i na koji način.Molim vas za odgovor. Hvala,lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija