Jump to content

Sara1993

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sara1993 objavio

  1. Sara1993

    ortački ugovor

    Moraju li osobe koje su ortaci imati zajedničko sjedište obrta? Jer ja recimo imam paušalni obrt, i imam kolegicu s kojom bih mogla djeliti troškove i obveze,djelatnosti su nam slične, no moje sjedište je na adresi na kojoj živim i radim. Ona također radi od kuće, ali njezina adresa je različita od moje, u istom smo gradu. Kako bi se to moglo izvesti? Također pitanje, ne znam jesam li dobro shvatila, u slučaju ortaka, plaća se pola pola doprinosa, ili svaka za sebe mora cijele doprinose platiti?
  2. Mislili smo da se mene odmah stavi kao vlasnika nekretnine, prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora, pa samim time i kao kupca. Zar se ne može tako, bez obzira tko je nositelj kredita? Nisam pogledala, to sam mislila pitati uživo u banci, na koji način to funkcionira i da li će oni takvo nešto dopustiti. Moja mama meni želi kupiti kuću, ona će biti nositelj kredita ali neće živjeti u toj kući. U kući ću živjeti ja sa suprugom.
  3. Mene slično zanima, samo je obrnua situacija. Dakle, moja mama putem stambenog kredita kupuje kuću kojoj ću ja biti vlasnik. Mene zanima da li ona mora biti navedena kao suvlasnik, ili ja odmah po potpisivanju kupo-prodajnog ugovora mogu postati vlasnik te kuće, dakle vlasništvo 1/1? Ukoliko ne, da li ona može biti suvlasnik 1/5, a ja biti suvlanik 4/5, te da mi ona darovnim ugovorom prebaci kuću na potpuno vlasništvo? Da li postoji alternativa darovnom ugovoru, neka putem koje se moja mama odriče prava vlasništva na kuću koju je kupila meni? Da li ja mogu ostati bez te nekretnine u bilo kojem slučaju? Hvala unaprijed na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija