Jump to content

RuffNtumble

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je RuffNtumble objavio

  1. Nisam pravnik, ali jednom sam pitao nešto slično svog odvjetnika i odgovor je bio da prvo OBAVEZNO moraš to prijaviti policiji jer je to ometanje suvlasničkog/zajedničkog posjeda ili tako nekako. Ugl da te on nebi tužio ti to prvo prijaviš, a onda ne smiješ sam ići obijati i mijenjati bravu nego moraš zvati bravara da to napravi. Za ovaj drugi dio o uklanjanju ne znam, pretpostavljam da se može, ali što priječi dotičnog da opet stavi bravu, ili lanac i lokot ili cijela vrata ako njih uklonite?

    Neka me isprave upućeniji, ali ovako nekako se ja toga sjećam.

  2. Nisam pravnik, ali ovdje mi logika nalaže da usmeni dogovor nikad i nigdje ne vrijedi.

    Nema ovo veze sa promjenom vlasnika, ali ako ne postoji pisani i ovjereni ugovor o pravu korištenja prolaza ja bi rekao da ga vaš susjed ne smije koristiti ako vama to ne odgovara.

    A vama u korist ide i to da susjed ima osiguran pristup svojoj nekretnini direktno sa ceste.

    Neka me netko stručan ispravi ako sam krivo shvatio.

  3. Bok svima,

     

    Ukratko, obiteljska kuća sa 3 stana i 2 konobe/garaže i dvorištem. Sestra i ja na papiru imamo ravnopravni udio od 1/4, a starci 1/2. Zbog nepodnošljivo loših uvjet već godinama, ja bih to htio etažirati (ili podijeliti) i prodati. Mene zanima što mi je uopće pametnije i lakše i najbrže napraviti da imam čiste papire? Ne znam otkuda uopće krenuti, a i zanima me, mogu li me oni ikako pravno spriječiti u ovome pošto su odnosi takvi da se ni ne pozdravljamo (samo kad treba maltretirati, onda svi imaju jezik, no nebitno...), i naravno oni su strogo protiv raspodijele prodaje ili bilo čega, rečeno mi je da prihvaćaju samo moj odlazak i poklon moje nekretnine. Imam papire od legalizacije iz sredine 2000-ih kada su bile one akcije sa legalizacijama. Pretpostavljam da financijski sve pada na moja leđa pa me isto tako zanima cca neka cijena etažiranja, a i cijena eventualne razdiobe (da podijelimo npr dvorište i te pomoćne objekte...ili pomoćni objekti mogu u etažiranje?)?

    Baš ništa ne znam o postupku, a htio bi to riješiti ako je ikako moguće.

     

    Hvala svima na odgovorima.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija