Jump to content

dodaledi

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

dodaledi je na 12. ožujka 2022 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što dodaledi objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zna li itko po kojem se to zakonu isplaćuju samo tri otpremnine kada se odlazi u mirovinu po čl. 11 , a kao uzrok profesionalne nesposobnosti je ranjavanje ili PTSP? U Zakonu o policiji postoje samo tri vrste otpremnina i to po čl. 6 - 10 otpremnina, po čl. 6a - 6 otpremnina i po čl. 11 - 12 otpremnina.
  2. Mogu li negdje preuzeti tablicu za izračun mirovine pošto ova koju imam očito izbacuje prevelike cifre.
  3. U svezi policijskih službenika sve ostaje kao i do sada, tj. isti ostvaruju pravo na otpremninu prema Zakonu o policiji, a ne Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, tj.: - Policijskom službeniku kojem prestaje državna služba radi stjecanja prava na invalidsku mirovinu zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj utvrđenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje siječanj-kolovoz prethodne godine, uvećane 12 puta, - Policijskom službeniku kojem, sukladno posebnom propisu, prestaje državna služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu (uključujući i čl. 6.) pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj utvrđenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje siječanj-kolovoz prethodne godine, uvećane 10 puta, Znači po ovom Vašem izračunu mirovina bi mi bila cca. 722,33 €, a onda bih trebao tražiti izlazak pred komisiju da vidim kolika bi mi bila kumulirana mirovina.
  4. Koliko se sjećam po Kolektivnom ugovoru se i za invalidsku mirovinu isplaćuje otpremnina tako da mi je onda svejedno po kojem čl. idem u mirovinu. Moram provjeriti kolektivni ugovor.
  5. Iz kojeg razloga mi je polazni faktor 1,50 a ne 1,85 ? Zar je mirovina po čl. 6a i članu 11 jednaka?
  6. Teoretski trebao bih odmah zatražiti mirovinu po 6a, ali to ne mogu riješiti prije izlaska pred liječničko povjerenstvo jer se komisija za mirovine sastaje 2x godišnje, a i pitanje je da li će mi odobriti mirovinu iako imam uvjete za nju. u 3 PM. Zbog čega mi iznos mirovine po 6a i 11 u tablici za izračun bude isti? To bi trebao biti različit iznos ili..?
  7. Zamolba PROF-i za orijentacijski izračun mirovine. U radnom odnosu još uvijek u MUP-u s nešto više od 30 godina "čistog" staža. Ukupno staža s benificijama 41 god 11 mj 14 dan + 2god 3 mj 12 dana poseban staž u dvostrukom trajanju sudionika u Domovinskom ratu. Rođen 22.2.1972 godine, prosječni vrijednosno bod 2022. godine je bio 1,222, a za ukupni staž 1,1802. U borbenom sektori 1441 dan. Imam HRVI 20% trajno, trenutno u zvanju višeg policijskog narednika. Ako dođe do procjene moje radne sposobnosti zbog bolesti te oduzimanja ovlaštenja imam mogućnost podnijeti zahtjev za mirovinu po čl. 6 a ili tražiti mirovinu kao HRVI. Uzmimo 30.6.2024. godine kao datum umirovljenja. Koja mi je najbolja solucija i što u mome slučaju podrazumijeva kumulirana mirovina po ZOHB? Hvala.
  8. "Oslobođenje od plaćanja sudskih, upravnih i javnobilježničkih pristojbi Članak 135. U postupku ostvarivanja prava iz ovoga Zakona stranke su oslobođene od plaćanja sudskih, upravnih i javnobilježničkih pristojbi na temelju odgovarajućih isprava kojima dokazuju svoj status." Što to konkretno znači kod pokretanja tužbe na Upravnom sudu zbog ostvarivanja prava iz Zakona o braniteljima?" Da li sam oslobođen plaćanja svih troškova suda ili samo nekih dijelova?
  9. Predao i dva puta dobio nogom u guzicu. U obrazloženju rješenja nije decidirano napisano zbog čega sam odbijen već da "nisu ispunjene zakonske pretpostavke za priznavanje statusa branitelja iz Domovinskog rata". Pri tome misle na čl. 3 Zakona. U obrazloženju spominju samo vrijeme provedeno u NZ, a to što sam odmah iz NZ prešao u MUP ne spominju nigdje. Iako sam preumoran od ovog birokratskog sranja dići ću tužbu na Upravnom sudu, ali mi treba pravna pomoć, a koju sigurno neću dobiti od Ministarstva branitelja jer i njih zaboli ona stvar.
  10. Nemam ni dana prekida između Narodne zaštite i pričuvnog sastava MUP-a tadašnje PU Sisak, ali me Ministarstvo obrane uredno .....be već 15. godina. Jednostavno ignoriraju kontinuirano sudjelovanje u obrani RH i odbijaju mi priznati status jer se vežu samo na vrijeme provedeno u Narodnoj zaštiti.
  11. Tražim zakon u kojem je točno uređena definicija tko je pripadnik "borbenog sektora" u RH. U Zakonu o hrvatskim braniteljima stoji definicija za pripadnike HVO-a "Pod pripadnikom borbenog sektora Hrvatskog vijeća obrane iz stavka 2. ovoga članka u smislu ovoga Zakona podrazumijeva se pripadnik Hrvatskog vijeća obrane i policije Hrvatskog vijeća obrane koji je sudjelovao u oružanom otporu i djelovao u izravnoj vezi s pružanjem otpora u obrani suvereniteta od 18. rujna 1991. do 23. prosinca 1996. godine", ali istu takvu definiciju za pripadnike Oružanih snaga RH koju su se borili na teritoriju RH ne mogu naći. Isto mi je potrebno zbog pokretanja upravnog spora jer mi vrijeme u Narodnoj zaštiti ne priznaju kao sudjelovanje u borbenom sektoru, i tako više od 15 godine. Sada sam odlučio pokrenuti upravni spor pa kolko košta da košta.
  12. Izračunao sam PVB za razdoblje od 2012.-2021. godine i on je za 0.002 manji od onog za razdoblje 2008.-2017., a PVB za ukupni staž bi trebao po mom izračunu biti 1,1802. HZMO mi je informativni izračun radio na 39 godina radnog staža, a ja trenutni imam 39 godina, 7 mjeseci i 12 dana, i ako tu uračunam tkz. "ratni staž" od 2 godine, 3 mjeseca i 12 dana iz vremena kada sam bio nezaposlen, to je ukupno 41 godina, 10 mjeseci i 23 dana, a onda mi po vašoj tablici ispada mirovina po čl. 6 od 4.435 kn.
  13. Na bolovanju sam bio 1,5 godinu upravo u obračunskom razdoblju 2008.-2017., ali mi je bolovanje bilo 100%. Mislim da mi je obračunsko razdoblje 2012.-2021. najbolje jer u tih deset uzastopnih godina imam najveću plaću pa bi samim time i PVB trebao biti veći. Najviše me zbunjuje činjenica da se vrijeme provedeno u Domovinskom ratu, a kada sam bio NEZAPOSLEN i pripadnik pričuvnih postrojbi MUP-a i HV-a, a koje se računa u dvostrukom trajanju, kod obračuna mirovine uopće ne uzima u izračun. Imam pristup sustavu e-građani, ali iskreno tamo naći od mirovinskog nešto korisno baš i ne uspijevam. Staža imam ukupno 39 godina, 7 mjeseci i 12 dana, ali tu nije uračunato 2 godine, 3 mjeseca i 12 dana iz vremena kada sam bio nezaposlen.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija