Jump to content

Ivan991

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Vam puno na odgovoru! Lijep pozdrav i svako dobro!
  2. Pozdrav, da li ostvarujem pravo na naknadu sa zavoda za zapošljavanje, ukoliko sam dobio poslovno uvjetovan otkaz? (4g sam u radnom odnosu) Hvala Vam
  3. Pozdrav Bonaparte, Hvala Vam na info, tako sam si i mislio. Lp
  4. Pozdrav, Imam pitanje vezano za pravo na nekretninu. Nisam oženjen i suvlasnik sam kuće(stana u kući) u međuvremenu smo pokrenuli rezvrgnuće suvlasništva etažiranjem. Moje pitanje je, ako se u međuvremenu oženim, da li moja supruga (u slučaju rastave) ima pravo na stan, s obzirom da sam suvlasnik nekretnine bio prije braka, a nakon sklopljenog braka je odrađeno razvrgnuće etažiranjem i upis u ZK. Hvala Lp
  5. 1. UKNJIŽBA PRAVA VLASNIŠTVA, Na temelju pravnog posla: Dioba ili razvrgnuće suvlasništva • prijedlog (2x) • ugovor o diobi ili razvrgnuću suvlasničke zajednice nekretnina • pristojba se ne plaća (tbr. 14., napomena, točka 5, podtočka 4. i tbr. 15., napomena, točka 6., podtočka 6 Uredbe o tarifi sudskih pristojbi)
  6. Da, razumjem. To bih trebao biti kao neki interni ugovor između suvlasnika i mene, gdje mi suvlasnik daruje u posjed i u isključivo vlasnišfvo 1 etažu. Tako mi je odvjetnica rekla. Znači trebao bi biti neki interni dogovor između suvlasnika nekretnine, di je jedan suvlasnik darovao posjed na 1. etaži u isključivo vlasništvo drugom suvlasniku. Ima li to smisla, ili me odvj. navukao da mi uzme novac za ugovor koji nigdi ne vodi niti išta znači. Hvala Vam.
  7. Da, razumjem, nema izlaza. Moram ishodit uporabnu. Imam pitanje za darovni ugovor. Darovatelj mi je darovao darovnim U. pola nekretnine i upisao sam se u z.k kao 1/2. I nakon potpisa darovnog ugovora, napravili smo aneks darovnom U. gde mi darovatelj (ujedno i suvlasnik) daje u iskljucivo vlasnoštvo 1 etažu? Da li je taj aneks predstavlja diobu ili šta već? s obizorom da je i suvlasnik sam darovatelj. Ugovori sastavljeni od strane odvjetnika i ovjereni kod J.B. Hvala Vam puno na odgovorima!
  8. Ne, kuća je izgrađena poslje 2014g ima građevinsku i sve potrebne dokumente, uredno upisana u katastar i z.k. Upis u z.k. uz zabilješku da nema Uporabnu. Hvala na odg.
  9. da, nisam to mogao pronaći kod sebe, vjr moram negdje podnijeti zahtjev za izdavanje toga dokumenta. Da li je moguće da sam sve uspio uknjižit u z.k i katastar bez uporabne i rješenja o izvedenom stanju?
  10. Hvala na odg! hmm, ništa nije nadograđivano na objekt. To rješenje o legalizaciji objekta, šta je to točno, kako doći do njega? A mpžda ga i imam kod sebe, samo neznam sta je. Građevinsku dozvolu imam, projektni plan, i to sve. Fali mi uporabna ta ili kako da je zamjenim, samo da mogu provest etažiranje. Hvala!
  11. Pozdrav, želio bih etažirati kuću. Međutim za etažiranje je potrebna uporabna dozvola, koju ja nemam. Kuca je uredno upisana u zk, u katastar, sve je uredno. Da li ima neki dokument koji može zamjenit uporabnu dozvolu (imam građevinsku i sve ostalo, kuća je legalizirana i upisana u zk) da bih proveo etažiranje ? Kuća je upisana u z.k. uz zabilješku da nema uporabnu dozvolu. Hvala!
  12. Čitajući malo zakone mislim da sam našao rečenicu u zakonu koja opisuje moj aneks, a glasi: Članak. 43. 5. odluka o uspostavi etažnog vlasništva. Suglasno očitovanju volje svih suvlasnika da će uspostavit vlasništvo određenog posebnog djela nekretnine u korist nekoga suvlasničkoga djela, smatra se do uspostave vlasništva toga posebnoga dijela njihovim sporazumom o podjeli posjeda stvari i izvršavanje suvlasnički ovlasti. Aneks je interni sporazum o podjeli posjeda stvari i izvršavanja suvlasničke ovlasti, do upisa u Z.K. S obzirom da smo aneks napravili iz razloga da definiramo koja etaža pripada meni i da bez daljne suglasnosti ostalih suvlasnika mogu provesti etažiranje i upis na svoje ime, određenu etažu. Ima smisla, sta Vi kažete Matrix. Hvala Vam, lp
  13. da razumjem, nije ništa 100%. šta onda konkretno znači aneks? odvj. mi je rekla da mi je to pokriće (osiguranje) da mogu ulagat u 1 etažu? Ako može vaše mišljenje još, da zaključimo ovu poučnu temu. Jer mi je odvjetnica rekla, da s darovnim ugovorom se upisivam u z.k. kao 1/2 suvlasnik, a s aneksom se osiguravam da je 1 etaža i potkrovlje moje, kao aneks je neki interni ugovor (izmedju mene i suvlasnika), u slučaju bilo kakvog spora, da se mogu zaštitit. Znam da je teško točno precizirat značenje aneka, al to je to ja mislim, neko pokriće čim bi branio svoj dar(1 etažu i potk.) s čime bi izbjegao pokušaje da mi suvlasnik, želi ući u moju nekretninu, 1 etažu i potk. Hvala Vam na pojašnjenju. Lp
  14. Možda bi pravo pitanje bilo : s obzirom da mi je darovatelj darovao 1/2 dijela nekretnina na kat. čest. (na kojoj se kuća nalazi) darovnim u. (upisano u z.k) i 1 etažu i potkrovlje kuće aneksom na darovni u. (to nije upisano u z.k. iz razloga što kuća nije etažirana), pitanje: Da li s aneksom imam osiguranje, da nitko drugi od suvlasnika druge polovine, ne može tražit pravnim putem, da mu pripadne 1 etaža i potkrovlje ? Nadam se da netko zna odg na pitanje. Hvala! Lp
  15. Znači darovni ugovor i aneks su sastavljeni i ovjereni prije upisa u ZK Da li mi možete pojasnit pravnu vrijednost aneksa, na temelju pruženih informacija? Hvala Vam!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija