Jump to content

papuanac

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, nisam bio zaposlen na ugovor o radu nakon umirovljenja.
  2. Hvala na odgovoru. Imam pristup e-građaninu, ali samo osnovni. Ovi dokumenti koje sam objavio jedini su koje imam i koje sam dobio. Što tamo trebam potražiti i mogu li se za podrobnije informacije obratiti direktno HZZM? Hvala i pozdrav.
  3. Poštovani, hvala Vam na brzom odgovoru. što se tiče invalidske mirovine kojom sam umirovljen kao djelatna vojna osoba, radi se o fitivnoj invalidnosti koja je izmišljenja (spomenuti famozni članak 3.a) da se iz HV otpusti određen broj osoba. Napominjem da se moje umirovljenje vodi kao invalidsko iako to ono nije. Nikada nisam bio na nikakvom pregledu, a nisam ni podnio zahtjev za invalidninu. Mene zanima mogu li ja zatražiti braniteljsku mirovinu kojom bih zamijenio ovu u kojoj sam sada, starosnu mirovinu djelatne vojne osobe iz razloga što su sada braniteljske nmirovine, na žalost, veće od onih djerlatnih vojnih osoba. Dostavljam dokumente temeljem kojih sam umirovljen jer mi je vrlo teško snaći se u svim tim bodovanjima. Dakle, moje osnovno pitanje je: bi li mi se danas isplatilo, a temeljem mojeg ratnog i radnog staža, više isplatilo zatražiti braniteljsku mirovinu i je li to uopće moguće. Zahvaljujem Vam na odgovoru!
  4. Poštovani, hrvatski sam branitelj i dragovoljac domovinskog rata (rođ. 15.11.1957.) sa sudjelovanjem u obrani RH sa sveukupno 1295 dana u borbenom sektoru. Nisam HRVI i umirovljen sam 1.7.2003. godine kao djelatna vojna osoba u činu poručnika prema članku 6.a Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba (NN br. 128/99., 129/00., 16/01. i 22/02.). U trenutku umirovljenja imao sam sveukupno 26 godina, 11 mjeseci i 04 dana staža, a danas mi mirovina iznosi 3714,73 kn. Ovih dana dobio sam informaciju da braniteljska mirovina doseže i preko 6000,00 kuna pa me zanima bih li ja i pod kojim uvjetima mogao prijeći na korištenje braniteljske mirovine umjesto starosne, a koja bi mi povećala iznos primanja. (Sada sam pod ovrhom pa primam samo dvije trećine mirovine.) Napominjem da sam umirovljen 2003. godine po famoznim članku 3.a koji se službeno smatra invalidskom mirovinom iako nikada nisam bio invalid niti sam podnio potvrde o invalidnini. Ako mi je nemoguće prijeći iz starosne u braniteljsku mirovinu mogu li onda povećati svoju mirovinu zahtjevom da mi se u određenom postotku prizna invalidnina kad se i službeno moja mirovina povezuje s invalidnošću? Zahvaljujem na odgovoru i ako je potreban još koji podatak rado ću ga dostaviti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija