Jump to content

Dummi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Stvar je u tome da je baka umrla 1948. A Vi mislite da to može zahtjevom???
  2. Ja bh prvo postavio pitanje !!! Jeste li vi i prije potpisivanja ugovora uzdržavali navedenu osobu i ako jeste dali imate to možda navedeno u ugovoru ili imate svjedoke koji to mogu potvrditi. Naime, ovdje će strana koja osporava ovaj ugoovr, a očito je da je ima, pokušati dokazati da je vaš štićenik bio neuračunjljiv, da ste iskoristili situaciju i slično. Spremite se na dokazivanje temeljem čega je došlo do podpisivanja ovog ugovora, a tu je najbitnija volja i normalno sposobnost stranke koja je potpisavala takav ugovor, a koju je morao utvrditi javni bilježnik prilikom ovjere. Potražite i lječničku dokumentaciju da osoba koju ste uzdržavali nije bila psihički nestabilna tj. da je u trenutku potpisivanja bila sposobna potpisati navedeni ugovor, a za što Vam savjetujem da na sudu zatražite svjedočenje doktora opće prakse koji mora potvrditi da niste mogli znati da će smrt nastupiti u takom kratkom roku. Naime ovakva vrsta ugovora je defakto ugovor na sreću i bitno je da je osoba koja ga je potpisala bila mentalno sposobna to učiniti, da je postojala slobodna volja bez prisile i to bi ukratko bilo to.
  3. Nema Vam druge nego potražiti odvjetnika i pokrenutu parnicu za razvrgnuće suvlasničke zajednice!!! Nisam rekao odvjetnika bez veze jer u ovakvom slučaju stavri zanaju ispasti banalno jednostavne pa sud odredi prodati spornu nekrtninu i namiriti sve strane, a znaju se i zakomplicirati pa sporovi traju jako dugo. Pripremite novce za procjenu nekretnine, i ostale troškove koji idu uz ovaj spor.
  4. Bog ljudi !!! Neznam jesam li na pravoj starnici ili u pravom forumu no mislim da bih ovdje mogao pronaći odgovor na svoje u zanje vrijeme često ponavljano pitanje!! Dakle! Nasljedio sam zemlju od pokojnog oca no on nije upisan u zemljišnik nego je tamo upisana njegova majka. On je bio upisan samo kao posjednik na navedenoj nekretnini, dakle u katastru. Molim pomozite, što napraviti? Razmišljao sam o tužbi, ali koga tužiti? Možda ići sa Zahtjevom prema ZK odjelu u kojem tražim knjiženje s time da dokazujem Izvodom iz matice rođenih da je moj otac njen sin, a da sam ja to nasljedio temeljem provedene ostavine. Svaki je odgovor dobrodošao!!!! Unaprid Vam Hvala!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija