Jump to content

Frutek

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Frutek objavio

  1. Zar nam nisu trebali dati nekakav odgovor, pa makar i negativan. Koliko znam postoje nekakvi zakonski rokovi za očitovanje. Ne čekaju valjda da nam istekne rok za podnošenje tužbe. Kod mene ljudima već stižu rješenja iz porezne a za nas se još ništa ne znas. Bit će na kraju pojeo vuk magare.
  2. Zar baš nitko ne zna ništa o tome? Dajte bar savjet kome bi se mogla obratiti. U mirovinskom su joj rekli da nema prava na ništa a ja to ne mogu vjerovati jer znam puno mlađe invalide koji imaju kakva takva primanja.
  3. Molim vas za savjet o pravimna 100% invalida. Žena, 49 godina stara stradala je u svojoj kući, slomila kičmu i sada je u kolicima. Nezaposlena je (bila je i u trenutku nesreće), suprug također. Ima oko 10 g. radnog staža. Trenutno ostvaruje jedino pravo na tuđu pomoć u iznosu oko 400 kn. Ima li pravo na još kakvu naknadu, mirovinu, stalnu socijalnu pomoć ili bilo što. Napominjem da živi na području od posebne državne skrbi. Puno biste joj pomogli savjetom. Unaprijed hvala!!!!
  4. Hvala prijatelju. Ipak mi nije jasno zašto baku nisu obavijestili da su negdje fulali, a ni kako je do toga uopće došlo. Žena ima 86 godina, ne može hodati, a išla je jadna u Finu po dividende i veselila se da će otići na kolače s tom lovom. Sin je bio korisnik mirovine dok se školovao, dakle imali su evidenciju nasljednika, pa zašto su joj onda poslali potvrdu o vlasništvu udjela. Valjda da brže umre od jada što je vuku za nos. Ja sam dobio informaciju da će oni koji sada ostave udjele kasnije moći prodavati sve u paketu ako to žele, da neće morati čekati one 2 godine. Pitam to zato jer o tome ovisi hoću li svoje ponuditi sada ili na kraju godine. Zato sam to htio provjeriti. Također me zanima dali će i na jesen vrijediti onih 60 dana čekanja, ili je to određeno samo za ovaj prvi val prodaje.
  5. Molim vas da mi pomognete tako da mi netko objasni 2 stvari: 1. Ujak mi je poginuo 1992.g. i baka je kao majka poginulog branitelja dobila potvrdu o vlasništvu 52,96 udjela. U petak sam jadnu ženu vukao u invalidskim kolicima da digne dividende i rekli su joj da nije u sistemu. Nakon provjere su joj u FINI objasnili da je ujakov sin nasljednik udjela a ne ona. Nije mi jasno zašto su joj onda poslali potvrdu i kasnije ju nitko nije obavijestio da to nije točno. Da li je istina da ona nema pravo na udjele? Napominjem da sin nije dobio potvrdu. 2. Ako ja sada ne prodam svoje udjele u fondu, da li i za mene vrijedi one 2 godine moratorija na udjele u dionicama koje će ove godine ući u Fond HB, ili je to samo za one koji su prethodne udjele prodali. Puno biste mi pomogli pravim odgovorima. Hvala vam svima unaprijed i sretno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija