Jump to content

kokolino

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kokolino

    prosijek ocjena

    Prosjek ne prosijek!
  2. kokolino

    uvjeti za suca

    Teče. Čestitam na bebici
  3. Molim skriptu za posebni dio p1aulina@yahoo.com Hvala!!
  4. Ne mislim da lažeš nego a pruveličavaš. Jer ovo povećavao sam temeljni kapital mi zvuči isto kako kad mi je kolegica rekla "osnivala sam društva". Ja mislio vau, ko zna što je, kako je ona super, ali kad sam nakon 5 dana i ja to radio, shvatiš da i nije baš nešto s čim bi se trebala busat u prsa "ja osnovala!" jer kao što i sam znaš to je nešto što na temelju obrazaca koji već postoje može napraviit svaka inteligentna osoba koja zna par pojmova iz ztd-a. Dakle ukoliko nisi sam! sastavio ugovor o povećanju, ali onako ispočetka, a ne imao obrazac od kolege, i ukoiko nisi sam napravio obrasce odluka, sam sastavio prijavu, pričaj nekom drugom "ja povećavao". Ovo isto i za ostale ugovore koje si pisao nakon 20 dana.
  5. Ovo u vezi osobinama ličnosti - posve točno! Ovo u vezi povećanja temeljnog kapitala i pisanja ugovora nakon 20 dana - skeptičan sam, ali ajde nek ti bude.
  6. Ovo sam tek sad procitala, da nisam ne bi vjerovala da je netko ovako popvršan. Prije svega ako nisi radio i u odvjetništvu i u sudstvu kao vježebnik (ja jesam!) nemaš pojma o čemu pričaš. 1) seminar za pravosudni nije iznimno koristan. Uz pirtanja na legalisu od svih ispitivača i uz učenje seminar ti je posve nepotreban. A ovo da predaju ispitivači? Sad je nea seminaru bio Grbin koji ne predaje. A što će ti predavanje od Jasenkovića kad pita 50 pitanja? Udruga vježbenika postoji samo za druže4nje. Jesi li vidio neku konkretnu akciju koja bi išla za pobećanjem statusam od. vježebnika? Plaćnje prekvremenog rada? zabrana noćnog rada (ja znala radit do 11 naveče, a nismo radili u smjenama)? poštivanje smjenskog rada ako već postoji? Obveza puštanja na učenje za pravosudni? obveza poštibvnja godišnjeg odmora? Regres (nije puno al čovjeka veseli?) 2), 3) 4) 5) A ova gluparija da se ne pretrgneš na radu jer ti zakon ne propisuje nikakve obveze i jer ti je krajnji cij pravosudni i da zato treba imati na umu formalni kraj vježbeništva samo pokazuje krajnje neznanje: vježebništvo u pravosudnim organima prema zakonu koji je sad na snazi prestaje 6 mjeseci nakon polaganja pravosudnog ispita, a istekom tog roka vježebnici se u pravilu (ako ima mjesta u tijelu, a u pravi.lu ima) raspoređuju u savjetnike. I zato je jako bitno pokazat trud i raditi jer se vidi kakva je tko bez obzira što ti mislio o tome. A ovlaštenja vježebnika u sudskom postupku??!! Hello!? POod nadzorom mentora oni vode rasprave, pišu presude, rješavaju poštu... Ne bi da odv. vježebnika piše ugovore o preuzimanju društva i da ga šalju na jako bitne rasprave.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija