Jump to content

Pincher

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pošto je čl 179a supsidijarno kd, zanima me u kojim situacijama ce doci do iskljucenja s drugim kaznenim djelima. Da li se 179a moze pociniti i s drugim tipicnim kaznemim djelima kao sto su tjelesna ozljeda(ona ima istu kaznu kao 179a), tto, prijetnja i slicno Konkretno me zanima u kojim slucajevima ce doci da ce se kd okvalificirati i kao 179a i neko od gore navedenih, a kada nece doci do pocinjenja 179a jer ce biti iskljuceno
  2. Zanima me prvo pitanje. Ako mi je umro otac, a do ostavinske rasprave mi premine njegova supruga(nije majka ni skrbnik), a u oporuci npr piše da otac sve ostavlja njoj, što se dalje dešava? Dali bi ja dobio sve kao jedini nasljednik oca? Ili bi se njezina potrazivanja mogla prenijeti na njenu djecu i njene nasljednike s njene strane iako je ona preminula do odrzsvanja ostavinske rasprave? Drugo pitanje, što ako postoje dvije oporuke sastavljene? Onda je zadnja jedina pravno valjana?
  3. Policijski sam sluzbenik s adresom prebivalista u Zagrebu upucen na redovno skolovanje na visoku policijsku skolu prilikom cega sam sklopio ugovor o skolovanju gdje mi pise da ostvarujem sva prava utvrdena odredbama cl. 39 pravilnika o policijskom obrazovanju, kojeg cu staviti u privitak. Rečeno nam je da nemamo pravo na putne troskove, no mene zanima da li oni tocno tumace tu odluku, odnosno da li po ikojoj osnovi mogu ostvariti pravo na iste?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija