Jump to content

sjlivic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispred svoje kuće koja je udaljena 4 m od mora imam u vlasništvu i posjedu rivu.Riva je uredno i u zemljišniku i na katastru zabilježena kao "neplodno".Zanima me ,mogu li je prodati kad budem prodavala kuću ? Moze li netko bar dati informaciju gdje mogu naci nesto o pomorskom dobru??
  2. Majka je umrla i provedena je ostavinska rasprava.u njoj piše da su vlasnici brat i 2 sestre po 1/3.Kad su se prihvacali nasljedjenog nitko od njih nije znao sta je pod kojim brojem ZU-a.To nisu znali ni do nedavno(iako je proslo 26 god.)Brat je bio uvjeren da je sve na njemu,jer mu je otac ostavio svu tu zemlju( sestre su dobile gradjevinske terene).One ( sestre ) se slazu da je to njegova zemlja i nemaju nista protiv da se prepise na njega! Zanima me najjednostavniji nacin-oni su stari od 87 do 94 godine pa bi to trebalo rjesiti jednostavno i jeftino!!
  3. Pozdravljam! Kako rješiti prebacivanje zemlje sa sestara na brata .Sad su vlasnici po 1/3 svaki.Njihov otac je zemlju ostavio sinu,ali je zemlja nekih 40-tih godina upisana na majku u zemljišniku jer je on plovio a ona obrađivala.Sestre se slažu sa prebacivanjem na brata ,ali šta je bolje:darovni ugovor ili tužba po oglusi ili neko treće rješenje.I šta je sa porezom?
  4. Adresa za državni nivo ( postoji još županijski i općinski/gradski ) :Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom ,Visoka 15,Zagreb
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija