Jump to content

don kihotone

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovanje ! Molim ako mi neko može odgovorit ? Da li nakon što je djete punoljetno , diplomiralo , stalno zaposleno , navršilo 26 g ! Moram li podnijeti tužbu za prekid plaćanja uzdržavanja ( ne plaćam od kad se dijete stalno zaposlilo )ili može bez toga ! Naime , vidim tu samo trošak , sve je jasno svima !?? Hvala !!!
  2. Fakat, sad sam se sjetio da sam ja njih morao molit da mi uzimaju drito od mirovine uzdržavanje jer nisam bio ovrsen ! Ali mi se taj način automatske preraspodjele mirovine činio najprakticniji i transparentan ! Mada oni meni vode taj iznos na isplatnoj listi kao ovrhu ! Svakako idem u hzzmo ! Jedino : ostaje ona prica da nesto što se sudski propise ...mora se kao i sudski odpisat ??? Ili ne mora ??? U svakom slučaju : zahvaljujem !
  3. Pozdrav , poštovanje ! Molim vas odgovor na situaciju, dakle : djete je završilo faks i zaposlilo se za stalno , inace na jesen navrsava 26 g ! Kakav ja postupak moram pokrenut za prestanak uzdržavanja koje je određeno sudskim rjesenjem koje sam odnio u hzmo i od tada mi uzimaju presudom utvrđen iznos ?! Negdje sam vidio sprancu u obliku tužbe koja se podnosi sudu , s tim da bih trebao priložit potvrdu od hzzz o zaposlenosti djeteta !? Naime, ja sam mislio da to ide ležernije posto tu nema nedoumica jer su uvjeti za prekid zadovoljeni ...po mom laickom razmisljanju i nadanju Dakle, da li to mogu obavit sam ili moram angažirat odvjetnika ??? Da li se mogu tražit pleplaćeni obroci s obzirom na datum zapošljavanja djeteta ? Hvala lijepa, unaprijed
  4. puno hvala na odgovorima ! lijepi pozdrav !
  5. ok ! kako se gleda ako dijete ima zasluženu ( zbog izvarednih rezultata na faksu i znanstvenom radu ) novčanu mjesečnu stipendiju od grada ? to se punoljetnom djetetu gleda kao prihod ? ili kako točno ?
  6. pozdrav i poštovanje svima ! Zanima me kako se određuje uzdržavanje djeteta u situaciji kad je jedan od roditelja , koji ne živi s djetetom ...1.potpuno radno nesposoban ili 2.kad ima preostalu radnu sposobnost!? Da li i tu vrijede tablice ?Ili se procijenjuje cjelokupna situacija ...s obzirom na bolest , visinu mirovine itd hvala lijepa na odgovorima !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija