Jump to content

Tig@r

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.opg-zidanic-mihaljevic.hr

Nedavni posjetitelji profila

931 pregleda profila
  1. "A sigurno neće zbog radi toga podići šator na nekom trgu." Ma naravno da neću, a i spominjanje države i udruga je bilo u afektu. Shvatio sam da mi preostaje jedino ljudski razgovarati sa mogućim kupcima koji su, obmanuti stvarnim stanjem zemljišta, rezervirali kupnju kod agencije. U stvari, već smo razgovarali, ostaje nam čekati njihov odgovor na naš prijedlog nagodbe o podjeli kupnje.
  2. Ako sam dobro shvatio, to što 17 godina obrađujem zemlju da ne ostane zapuštenu i što sam postavio 6 plastenika sa kompletnom infrastrukturom (ukopane cijevi za zalijevanja istih), nije nikakva osnova za prvokup? Dakle ja bih nakon toliko godina obrađivanja zemlje i dovođenja u red (jer radi se o ekološkoj proizvodnji), samo jednostavno pustiti nekome? Nekako baš nisam uvjeren da bih trebao odustati od borbe. Ako nitko drugi trebalo bi ministarstvo poljoprivrede stati na moju stranu. Ako uistinu izgubim spor, odnosno borbu za prvokup, onda nam je država u banani i nije čudo da ljudi odlaze iz države. A pokušat ću se pozvati i na UHVDR I HVIDRA jer od zemlje živimo ja i moja obitelj i od toga nam ovisi egzistencija.
  3. Nadoovezujem se sa pitanjem na ovu temu. Dakle radi se o poljoprivrednom zemljištu koje obrađujem 17 godina i zemlja je upisana na moju ARKOD česticu, te prolazi između parcela u mojem vlasništvu, k tome ako netko drugi kupi nemam pristup mojoj drugoj parceli, imam li tada pravo prvokupa? Naime, radi se o zemljištu koje ima prilaz samo kroz dvorište građevinskog dijela.
  4. Moje poštovanje. Muči me šteta na usjevima, ali ne uslijed nevremena, nego prouzročenana od susjeda. Naime, bavim se ekološkom proizvodnjom povrća i iza kuće imam zemljište koje obrađujem cca 2 ha. Na kraju mojeg vrta, susjed ima kuću jer sa mojim vrtom paralelno ide ulica gdje na kraju on ima kuću i svoj posjed.Na svojem posjedu on uzgaja ovce, koje su već u nekoliko navrata ušle u moj vrt. Kada sam mu skrenuo pozornost da su njegove ovce u mojem mojoj mrkvi, peršinu i celeru, on mi odgovara da to ovce ne jedu. Vjerujem da ne jedu, ali njih je dvadesetak, pa si možete zamisliti što ostaje tamo gdje one prođu!? Zanima me što napraviti, vidim da usmena i ljudska upozorenja ne pomažu. Znam da ga mogu privatno tužiti, ali kako dokazati!? Vrijedi li na sudu slike sa mobitela, da ih uslikam kad su na mojem povrću, jer ako zovem policiju na uviđaj, dok oni dođu, on će već svoje ovce životinje zatvoriti. Napominjem da ja nisam u mogućnosti u svakom trenutku vidjeti što se događa na kraju vrta, jer to mi je oko 300 metara iza kuće. Mora li on ograditi svoj posjed i osigurati da njegove životinje ne prelaze na moje usjeve? Ja taj dio ne mogu ograditi jer taj dio zemljišta nije moje vlasništvo nego imam u najmu. Pomozite ako znate. Hvala.
  5. Pa zar na portalu nema stručnih osoba koje bi mi mogle ovo pojasniti!?
  6. Moje poštovanje. Može li mi netko malo protumačiti zakon. Naime, supruga i ja smo proizvođači ekološkog povrća i svoju robu prodajemo na Zagrebačkoj tržnici „Dolac“. Od tržnica smo dobili obavijest slijedećeg sadržaja: „Poštovani, ovim putem Vas obavještavamo da su na snagu stupile izmjene Zakona o trgovini, te da su nositelji i/ili članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava po istome dužni, sukladno članku 16. Zakona o trgovini, svakodnevno voditi evidenciju robe i istu imati sa sobom na prodajnom mjestu u slučaju kontrole od strane nadležnih tijela.“ Članak 16. mijenja se i glasi: »(1) Trgovac mora nadležnom inspektoru osigurati podatke o stanju robe u prodajnom objektu na temelju pisanih isprava ili elektroničkog zapisa o nastalom poslovnom događaju iz kojih se može spoznati poslovni događaj. Isprave o robi u prodajnom objektu moraju imati osobito podatke o: – imenu ili nazivu dobavljača, – broju i nadnevku isprave o zaduženju ili razduženju robe, – nazivu, mjernoj jedinici i količini robe, – prodajnoj cijeni robe, – promjeni prodajne cijene robe, – zaduženju za vlastitu robu. (2) Stavak 1. ovoga članka odgovarajuće se odnosi i na osobe iz članka 5. stavka 1. ovoga Zakona.«. Ne smatram se jako glup, ali ovo ne kužim - Imenu ili nazivu dobavljača Znači li ovo da na komad papira moram napisati: „Dobavljač OPG Židanić Mihaljević“ iako je i proizvođač i prodavač isti!? - broju i nadnevku isprave o zaduženju ili razduženju robe, Ovo mi je malo glupo. Trebam li ovdje napisati datum i broj gdje ja kao suprug, zadužujem svoju suprugu, koja je ujedno i nositelj OPG-a, sa određenom količinom povrća? - nazivu, mjernoj jedinici i količini robe, Ako ovdje u naziv mogu napisati „povrće“, onda je ok, ali ako moram pisati poimence svaki dan vrstu povrća i prije utovara u kombi izvagati sve, onda je to već malo kompliciranije. - prodajnoj cijeni robe, To nije nikakav problem, jer već nam je ionako nametnuto da na svakom artiklu moramo imati cijenu. - promjeni prodajne cijene robe, Ni ovo nije problem jer i to nam je već prije nametnuto Problem je ako ti svi podaci moraju biti na jednom listu papira i za svaku promjenu pisati novi list papira sa svim stavkama. - zaduženju za vlastitu robu. E ovo mi je skroz nejasno, ili je to isto ono gdje ja suprug zadužujem svoju suprugu … Molim Vas neka mi netko pomogne ako zna. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija