Jump to content

idud615

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Molim Vas informaciju o mogućnosti vremenskog početka korištenja prava roditeljskog dopusta za oca. U svim tekstovima na HZZO-u vidim da se navodi tek "nakon 6. mjeseca djetetova života". Razumijem da majkama kreće nakon 6 mjeseci jer do onda traje rodiljni dopust pa se nastavlja na roditeljski. Zašto bi ja kao otac čekao 6 mjeseci da bi to pravo počeo koristiti? Žena je puštena iz bolnice uz naređeno mirovanje, a oko djeteta je potrebno brinuti se praktički 24h dnevno sa tu i tamo kojom brzinskom pauzom za san. I to je kad sam uz nju (trenutno na očinskom dopustu). Njoj samoj je to nemoguće sve izvršavati. Ja bi se sad trebao vratiti na posao, a pravo roditeljskog dopusta mogu koristiti za 6 mjeseci kad mi realno neće ni trebati. Zašto nije moguće roditeljski dopust direktno kontinuirano nastaviti na očinski? Da li ja nešto ovdje propuštam? Zahvaljujem.
  2. Uputama poslanim na e-mail. Između ostalog napisano je ovako: "Vjerojatno se pitate kako će se radnici koji nemaju službene mobitele prijavljivati. Uz Connecteam aplikaciju može se skinuti i Connecteam Kiosk aplikacija. Svaki radnik će imati šifru od 4 broja. Pomoću ta 4 broja moći će se prijaviti sa svog privatnog mobitela ili nečijeg službenog (aplikacija će kod prijave provjeriti da li je na lokaciji jednog od gradilišta i zatražit će ga da se uslika. Isto vrijedi i za odjavu)." Kasnije se napominje da je po EU regulativama GDPR-a, uz napomenu "Može vam iskočiti obavijest „aplikacija vas je pratila u pozadini prošli dan“ radi se o programskoj grešci koja je se pojavila s novijom verzijom i koja se otklanja – vi klikate na „always allow (uvijek dopusti)“. Svakomu tko želi, mogu točno pokazati što vidi administrator (tako što se na aplikaciju prijavim preko računala osobe koju zanima kao administrator)." Ne može izgledati sumnjivije. Očito je da je primarna funkcija nadzor i praćenje zaposlenika iako nam je "prodaju" za poboljšanje funkcionalnosti. Mene samo zanima da li je to legalno izvoditi na ovaj način.
  3. Poštovani, Poslodavac u našoj tvrtki uvodi novu aplikaciju - Connecteam. Uvode se nova pravila i traži od zaposlenika (između ostalog) da se na službene i privatne mobitele instalira aplikacija te kroz nju odrađuje prijava/odjava sa posla sa GPS tagom uz obavezan selfie. Da li poslodavac ima na to pravo? Za GPS sam našao samo da poslodavac ima pravo postavljanja uređaja u svoje službene automobile dok se za mobitele ništa ne spominje. Hvala unaprijed.
  4. Pozdrav ljudi, Molim vas za savjet. Kupili smo stan u stambenoj zgradi (1 od 3 suvlasnika). Nakon premjeravanja dvorišta ustanovili smo da je susjed, jedini vlasnik susjedne parcele, prisvojio cca 150m2 naše parcele i tu se nalazi već postojeće ograda. Ukratko, skratio nam je dvorište za cca 20m. Na tom području nema nikakvih objekata ni s naše ni s njegove strane. Isto je potvrdio i kolega geodet kojem je na prvi pogled bilo vidljivo iz trenutnog položaja ograde, uspoređujući sa geoportalom, zadnjom rađenom skicom izmjere iz 2007. do koje je došao te iskazane površine u posjedovnici naše parcele. Ostali suvlasnici u našoj zgradi uopće toga nisu bili svjesni i po njihovim riječima je tako bilo kad su oni uselili (unazad 5 godina). Ukoliko se sa susjedom ne uspijemo nekako dogovoriti, kakve su nam opcije i što je izgledno? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija