Jump to content

danbudim89

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. A koliko dugo bude racun pod ovrhom, prije nego se krene sa drazbom? I nakon koliko dana/mjeseci ne placanja banka uopce ovrsuje racun?
  2. Pozdrav, Razmatram kupovinu stana i dizanje stambenog kredita u banci i naravno covijek uvijek razmatra i stotine nekih drugih stvari koje se mogu dogoditi dok otplacujete stambeni kredit. Na primjer, ostanete dulje vrijeme bez posla, zavrsite na nekom jako dugotrajnom bolovanju, smanji vam se placa ili se desi bilo koji razlog zbog kojeg vise ne mozete placati kredit. Mene sad tu zanima, u kojem trenutku vama banka „oduzima stan“ na nacin da nemate vise pravo zivjeti u njemu, morate se recimo iseliti iz tog stana jer banka preuzima u potpunosti tu nekretninu. Zamisljam se u situaciji da sam si kupio stan i recimo 5 godina sve normalno otplacujem kredit i onda nastanu neki problemi da ga vise ne mogu otplacivati, a vec sam se uselio i zivim u tom stanju. kako banke postupaju u takvim situacijama? Sto bi se tada desilo samnom?
  3. Imam još jedno pitanje vezano za Zakon o socijalnoj skrbi - članak 132, stavak 2 te članak 135. Naime, ja sam za svoje roditelje dana 30.8 Centru za socijalnu skrb podnio dvije vrste zahtjeva: 1)Zahtjev za osobnu invalidninu 2) te Zahtjev za zajamčenu minimalnu naknadu. Vezano za zahtjev za zajamčenu minimalnu naknadu nam je djelatnica centra bila već na uvidu i sastavila kratak izvještaj. Nismo rješenje još dobili, a krajem tjedna će proći 30 dana. Vezano za osbnu invalidninu - Do kraja ovog tjedna proći će takoder 30 dana, a mi nismo dobili niti rješenje niti poziv Centra za profesionalnu rehabilitaciju i vještačenje da se nad roditeljima obavi vještačenje. Zna netko kako ide procedura s tim i postupanje?
  4. A koji se to način inače dokazuje? Danas nam je baš na izvidu doma došla djelatnica Centra za socijalnu skrb te rekla da ćemo dodatno dobiti poziv ( nas cetvero djece, od kojih 3 vise ne zivi s roditeljima, odeselile su se sve tri sestre i imaju svoje živote i obitelji) da dodemo u centar date izjave o svojim financijskim mogućnosti. Premda kada se predaje Zahtjev za zajamcenu minimalnu naknadu, svugdje se u obrascima trebaju navesti SAMO ČLANOVI KUĆANSTVA, a od nas cetvero djece, samo ja još živim s roditeljima. Oni svejedno traže te svi dodu dati te neke izjave vezane za financijsko stanje. Koje podatke uopce imaju ovlast traziti od NEčlanova kućanstva? Tu se još stvar malo dodatno komplicira jer jedna sestra u zadnjim danima pred porod i treba se poroditi svaki čas pa neće moći doći i dati tu izjavi. Takoder i svima nama ostalim je nezgodno izbivat s posla i ici davat te izjave. Zanima me imali centar za soc skrb prava i ovlasti tražiti da se ta izjava isključivo potpiše u njihovom centru ili ih imam pravo tražiti da mi dostave takve neke izjave pa da ih mi svi doma ispunimo, potpisemo, skeniramo i vratimo im na mail. Nije problem poslati im i dostaviti sve sto traze, samo nam je tesko svima se organizirat i ici tamo osobno. Molim vas za neki savjet i preporuku i neko alternativno rješenje.
  5. Pozdrav, pokušavam za svoje roditelje preko centra za socijalnu skrb ishoditi zajamcenu minimalnu naknadu. Oba roditelja imaju 62 i 63 godine, nemaju nikava primanja, nemaju mirovinu niti imaju evidentiran radni staz. Ja zivim s njima u kucanstvu, ja sam zaposlen i danas kada me je nazvala njihova socijalna radnica mi je rekla da su djeca duzna uzdrzavati roditelje. kako se “obraniti” od takve izjave? sto moze biti neki protuargument? jeli to stvarno nigdje bas propisano nekim clankom u zakonu, i kojemu?
  6. Hvala puno na odgovoru. To sam vec napravio. Pokusao sam takoder u meduvremenu izguglat neke odvjetnike ili pravnike koje se bave tom tematikom da me u ovom slucaju zastupaju, ali nigdje na web stranicama ne vidim da se bave radnim i socijalnim pravom. Mozete me mozda uputiti na neke odvjetnike/pravnike/web stranice odvjetnickih ureda koji se bave takvom tematikom?
  7. Pozdrav,Trenutno živim u kućanstvu sa dva nezaposlena roditelja, od kojih je jednom roditelju (ocu) nedavno dijagnosticiran karcinom pluća te se trenutno liječi i odlazi na kemoterapije.Zanima me imaju li onkološki bolesnici pravo na kakvu financijsku pomoć/naknadu?Molim Vas da me uputite kako to ostvariti.Lp Danijel
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija