Jump to content

pravo321

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pravo321 objavio

  1. Hvala jos jednom na odgovorima, Iz kojeg razloga bi bilo bolje da se ne koriste? Zanima me jos jel moguce ako je samo 1 nasljednik da izabere nasljediti samo jedno od dva vozila i platiti dug u vrijednosti samo tog vozila? Ili jedini nasljednik mora sve naslijediti?
  2. Puno hvala na odgovoru i sucuti, Da li iza oca ostaje još kakva imovina koja će biti predmet ostavinske rasprave? Jos jedno vozilo u vrijednosti otprilike 10000kn Da li će se ostali nasljednici odreći u cijelosti svog nasljednog dijela? Ovisi o zadnjoj racunici dugova Koliko otprilike vrijedi taj automobil? Oko 40000kn Da li ste zaposleni? Da I zadnje, da li ste već ovršeni? Nismo Nisam ubrojio u dug i preostali kredit za to vozilo i za drugo vozilo od ukupno 35000kn Tako da je ukupan dug oko 65000kn s tim kreditom, pa pretpostavljam da ce u tim okolnostima biti isplativije odreci se nasljedstva osim ako ne procijene vrijednost vozila za neku nizu vrijednost. Eventualno ovisno o iznosu ocevog zivotnog osiguranja za koje nisam jos siguran koliko iznosi. Zanima me jos jedna stvar, otac je slucajno dosao 1 dan prerano naspram proslogodisnje registracije i nisu mogli napraviti zavrsni korak placanja naknade za uporabu cesta i dobivanja ziga na prometnu dozvolu, pa nije mogao zavrsiti registraciju do kraja. Stoga mi je tamo napisao punomoc i ja sam tek nakon njegove smrti dovrsio registraciju i platio ostatak za naknadu uporabu cesta od 800kuna, jer bi inace sad vec zavrsila proslogodisnja registracija. Znaci on je obavio tehnicki pregled i platio i napravio policu osiguranja, ja sam samo uz njegovu punomoc obavio zadnji korak placanja naknade za uporabu cesta kako bi zavrsi registraciju i dobio stambilj na prometnu dozvolu. Ocu li imati problema zbog toga? Znaci ako ne zelimo podmiriti dugovanja i placati ostatak kredita, do ostavinske rasprave smijem voziti to vozilo i brat drugo vozilo koje je vozio otac? A nakon rasprave ako se svi odreknemo nasljedstva, vozila uzimaju i ostatak duga i kredita mi ne moramo podmiriti? Ako mi mozete jos reci u tom slucaju gdje uzimaju vozila, jel potrebno da mi nesto poduzmemo oko toga ili ce se netko javiti da dolazi preuzeti vozilo? I zanima me u slucaju odricanja od nasljedstva, jel smijem uzeti nove gume s vozila za koje imam racun na svoje ime.
  3. Pozdrav, Nazalost preminuo mi je roditelj na kojeg je registriran automobil koji ja vozim i placam, registriran je bio na roditelja kako bi mi osiguranje bilo povoljnije. Zanima me jel ja smijem nastaviti voziti to vozilo prije nego zavrsi ostavinska rasprava i oce li biti problema u slucaju da me policija zaustavi ili nesto slicno. Ostavinska rasprava je vjerovatno tek za 2 mjeseca. Dodatni problem je sto je roditelj ostavio oko 30000kn duga u banci, pa me zanima ocu li isto imati problema s bankom prije nego se ostavinski postupak rijesi. I za kraj, jel moguce dokazati da je netko drugi (u ovom slucaju ja) placao rate kredita od vozil i sve ostale troskove vozila kako ne bi banka uzela automobil u slucaju ne placanja roditeljevog duga jer pretpostavljam da bi ja sad to vozilo trebao naslijediti od njega, za sto su drugi clanovi obitelji slozni. Hvala puno na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija