Jump to content

kona2

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani svi! Imam pitanje! Naime, kako sam dobio status 20% HRV, te mi uvaženi profesor izračunao da bi mi bio značajan porast mirovine kada bih prešao u vojnu mirovinu, a sada sam u invalidskoj sa potpunim gubitkom radne sposobnosti zanima me procedura ishodovanja vojne mirovine. Ima li rok u kojem se isto mora pokrenuti jer je od ovog Rješenja o trajnom invaliditetu prošlo 20 mj. Hvala unaprijed na odgovoru!
  2. Rođen sam 24.09.1965. Bez pridodanog staža imam 32 godine i dragovoljac sam. Hvala unaprijed! Poštovani profesore, hvala Vam puno! Sad sam i dosadan, ali me zanima kud sad da krenem, tj. koja je procedura? Mislio sam da je razlika manja pa se nisam ni interesirao. LP
  3. Rođen sam 24.09.1965. Bez pridodanog staža imam 32 godine i dragovoljac sam. Hvala unaprijed!
  4. Poštovani profesore, imam pitanje, zamolbu?! Naime, 2018. ostvario sam pravo na na invalidsku mirovinu i to na temelju potpunog gubitka radne sposobnosti. Nakon pridodanog staža ukupni radni staž mi je 41 godina. U postupku izračuna mirovine utvrđen mi je prosječni vrijednosni bod 0,8836 te polazni faktor od 1,0000. Početna mirovina, sa pridodanim danima rata iznosila je 455 eura. Sada , nakon 5 godina je 630 eura. Sudionik sam Domovinskog rata - ukupno 1542 dana. Kako sam tijekom 2022. dobio status HRV , ukupno 20 % trajno, molim Vaše mišljenje dali ima smisla tražiti vojnu mirovinu. Temeljem Potvrde Ministarstva obrane u razdoblju od 1994.-1995. priznaje mi se ustrojbena dužnost - načelnik veze; ustrojbeni čin - satnik-bojnik te osobni čin - poručnik. Uz to imam još jedno pitanje! U kojem periodu moram pokrenuti postupak? Hvala na odgovoru!
  5. Poštovani, imam pitanje vezano uz gradnju uz autoput. Naime, izgradnjom autoputa čestica mi je podijeljena u dva dijela. Oba dijela su u pojasu od 60 m dubine građevinska. Dobio sam informaciju da na česticama koje su uz autoput ne postoji mogućnost gradnje, tj. da je to zeleni pojas. Ima li netko saznanja o navedenom? Puno hvala unaprijed!
  6. Isprika, ali možete li mi malo pobliže objasniti proceduru, tj. postoji li mogućnost da ista nema pravo na kuću, tj. da joj ne moram isplatiti 1/4 vrijednosti kuće?!
  7. Poštovani, molim pomoć! Naime, sestri je, poslije smrti majke, ostala 1/4 vlasništva na zemlju i kuću. Ista 33 godine nije živjela u toj kući, nije ulagala apsolutno nikakva sredstva u održavanje te je devedesetih otišla u inozemstvo gdje je kompenzirala prava socijalnog zbrinjavanja i naknade. Pretpostavljam da je navedena prava ostvarila temeljem neprijavljivanja vlasništva u RH. Imam li zakonsku opciju izvlaštenja iz kuće obzirom da nije ulagala niti pokazivala interes za održavanje imovine? Ukoliko postoji ta opcija , na koji zakonski akt da se pozovem? Unaprijed hvala !
  8. Poštovani, molim odgovor u kojem roku moram podnijeti zahtjev za priznavanje vojne mirovine. Naime, u7. travnja dobio sam Rješenje o 20 % vojnoj invalidnosti trajno. Trenutno sam u invalidskoj mirovini. Hvala unaprijed!
  9. Ali piše i pravo od oslobađanja troškova?!
  10. Hvala puno na odgovoru. Ima u Zakonu o parničnom postupku čl.172. koji kaže da se oslobođenje ostvaruje na način i uvjete propisane posebnim propisom. Znate li možda šta o tome?
  11. Poštovani, imam zamolbu ukoliko mi tko može pomoći. Naime, još 2016. zbog ranije raskinutog Ugovora ugovaratelj mi je ovrhom na poslovnom računu naplatio 30 000 kn. Obzirom da je ugovor prekinut jer ugovaratelj nije ispoštivao sve ugovorene stavke, na prijedlog odvjetnika krećemo u postupak. Da ne duljim, u zadnjem Rješenju Visokog trgovačkog suda stoji da moramo platiti sve troškove ugovaratelja ( 16 800 kn)., te ne znam koliko će biti troškovi moga odvjetnika. Obzirom da je suprug, na kome se tada i vodila firma (kafić), u mirovini, te je dobio prošle godine status HRVI za stalno, ima li neka prava obzirom na status'U zakonu sam pročitala da se među ostalim pravima prizna i pravo na oslobođenje od plaćanja sudskih, upravnih i javnobilježničkih pristojbi? Molim pomoć jer suprug je u mirovini koja iznosi 3.600 kn te nam je ovaj iznos strašno visok!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija