Jump to content

Crometar

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Imam jedno pitanje vezano za ovrhu i udrugu. Pružila mi se prilika preuzeti jednu udrugu, međutim pod ovrhom sam, zanima me postoji li mogucnost da moja ovrha sjedne i na udrugu? Ako ta mogucnost postoji onda cu odmah odustati od te ideje. Hvala!
  2. Pozdrav svima,Imam pitanje u vezi povrata poreza na koje ne mogu nigdje pronaci odgovor. Zanima dobivaju li umirovljenici povrat poreza na ugovor o djelu?! Situacija je ovakva: Tata je dobio povrat poreza na ugovor o djelu, međutim dosta umanjen. Ja takodjer imam ugovor o djelu i dobio sam puni povrat poreza (uplaceno 1580kn porez + prirez, toliko sam dobio i povrat), tata je imao više isplata i veće iznose primao, a dobio je skoro jednak iznos kao i ja. Ima li veze to što je umirovljenik? obračunava li se to drugačije? Negdje sam pročitao da se na ugovor o djelu ne primjenjuje onaj obračun za mlade. Hvala!
  3. Ja bih se nadovezao na ovu temu da ne otvaram novu. Naime, danas je kontaktiran moj poslodavac od prije 2 godine, znaci nisam više u radnom odnosu i zadnji put sam bio zaposlen tamo prije otprilike dvije godine. Zanima me kako je moguce da šalju bivšim poslodavcima ovrhe na moje ime. Naravno kontaktirao sam odvjetnički društvo, međutim odgovora nema. Hvala!
  4. Hvala na brzom odgovoru! 2. Zaprimio sam prijedlog za ovrhu, a par dana kasnije od javnog biljeznika obavijest da imam 15 dana za placanje. Šalje li fina iste obavijesti poslodavcu? Recimo da otvorim zasticeni, a vec sam prijavljen na biro, moram li im dostaviti naknadno iban zasticenog racuna ili oni automatski prebacuju na zasticeni? Hvala!
  5. Pozdrav, imam pitanje u vezi ovrhe, odnosno vise njih koje su u nastajanju. S obzirom da sam radio pod ugovorom na određeno, odnosno zaposlen sam do 1.10., nakon toga cu primati naknadu s biroa, prvi puta se susrecem s ovrhom pa imam par pitanja. 1. Zanima me da li se zasticeni racun automatski otvara ili moram podnjet zahtjev? 2. Jos uvijek nisam siguran hoce li mi se ovrsit zadnja placa koja sjeda pocetkom mjeseca s obzirom da je dosao prijedlog za ovrhu, koliko se ceka do provodenja ovrhe? 3. Da li je naknada za nezaposlene izuzeta od ovrhe? 4. Kada otvoriti zasticeni racun? Odmah, ili nakon zavrsetka ugovora (traje jos tjedan dana, 1.10.) s obzirom da ne zelim da poslodavac ima uvid u moje ovrhe jer vise necu raditi tamo. Hvala na odgovorima ako ih bude, nemam vise gdje pitati, zvao sam finu, međutim gđa. koja se javila se bas ne snalazi s odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija