Jump to content

Neriman

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dragi moji forumaši , obraćam se svima vama znalcima kako bi mi pomogli/ udiljeliji pokoji savjet kako napisati žalbu na rješenje o nepriznavanju ozlijede na radu. Naime na puu od kuće do posla sam se poskliznula i pala , te sam ozlijedila nogu. Ozlijeda se dogodila kad sam izašla iz kuće i krenula prema svojem prijevozu unutar svojeg dvorišta. Poskliznula sam se po mokrim pločicama i pala. Hzzo mi nije priznao ozlijedu na radu uz obrazloženje "Uzimajući u obzir da osiguranica u momentu nastanka ozlijede nije bila na javnom putu, odnosno ozlijeda je nastala u okolnostima koje se ne mogu prostorno povezati redovitim putem od mjesta rada do stana u smislu odredbe članka 66. točke 3. Zakona, zbog kojeg je valjalo riješiti : da se ozlijeda DD nastala dana 11.03.2024. dijagnoze šifre ...ne priznaje ozlijedom na radu." Prema ovome sam ja shvatila da mi se ne priznaje zbog toga što sam bila na privatnom posjedu , a ne na cesti. To meni nema smisla jer niiti jedan čovjek ne može po zraku preskočiti svoje dvorište, odnosno ne može od vrata stana ili kuće po zraku doći na cestu. To me jako razljutilo jer rade od mene budalu i idiota, te sam čvrsto odlučila se žaliti na to rješenje. Da su naveli kako se ozlijeda dogodila mojim neodgovornim ponašanjem, to bi još razumjela , ali ovo što su oni naveli nema veze sa zdravim mozgom i logikom. Vas znalce na forumu molim za savjet kako složiti tu žalbu i na što se pozvati. Ako vam treba još neki dio rješenja samo javite. Unaprijed se zahvaljujem.
  2. Poštovani , prvo se želim ispričati ako sam pogriješila i odabiru teme za moje pitanje. Da li se može kupiti 1/ 3 kuće koja je u roh bau izvedbi putem stambenog kredita? Naime htjela bih urediti gornji kat kuće , za to mi je potreban kredit. Moj tata je spreman da mi proda taj kat kuće koji prema građevinskom inspektoru koji je tatin skolski poznat vrijedi oko 120 000 eur a. Iznos kredita bi bio točno pola s tim da bi jedan dio kredit ostao tati , a ostatak za uređivanje stana koji bi potom bio etažiran. Na kuci postoji zabiljezba porezne uprave na manji iznos od nekih 15 000 eura zbog duga koji bi bio vraćen. Stan u ovom trenutku nije etažiran niti izgrađen. Da li ima netko saznanja o tome da li banke u ovoj situaciji daje stambeni kredit? Ako da da li se može na takav kredit kupiti 1/ 3 kuće? stan bi bio oko 110 m2
  3. Dobar dan, prvo da se zahvalim svim znalcima na dosadašnjim savjetima i vremenu koje su na ovom forumu posvetili. Imam jednu situaciju za koju bih htjela savjet. Živim sa roditeljma u prizemlju obiteljske kuće , dok je kat kuće nedovršen u visokom roh bau sistemu, znači ima samo vanjske zidove i prozore. Na cijelog kući je u ZK izvatku uknjiženo založno pravo na nekretninu radi osiguranja novčane tražbine. Da li se na takvoj nekretnini može napraviti etažiranje kata na dva stana odnosno da kuća bude etažirana na 3 stana s obzirom na zabilježbu i nedovršenost kata? Naime imam zamisao napraviti etažiranje kuće na tri stana, te kupiti od tate jedan stan . Dio tog novca koji bi dobio tata bi išao na vraćanje duga. Da li bi se u slučaju da je moguće napraviti etažiranje kuće, porezna uprava imala pravo uknjižiti na sva tri stana ili samo na jedan budući da je iznos duga manji od vrijednosti 1 stana. Kakve se vaše preporuke? Da se prvo plati dug pa onda etažiranje ili se može prvo napraviti etažiranje pa onda dug? Najpovoljnija opcija za mene bi bila etažiranje , pa potom stambeni kredit . Unaprijed hvala na savjetima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija