Jump to content

jimpx131

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, živimo u kući u slijepoj ulici koja se u zadnje vrijeme previše izgradila bez nekakvog pretjeranog urbanističkog plana, pa tako sad nema dovoljno mjesta za parking. s obzirom na to da se ispred kuće, kao i u cijeloj ulici, parkira na javnoj površini, što je nepropisno, komunalci uglavnom ne pišu kazne jer bi to morali napraviti za barem stotinjak automobila. Mene zanima smijem li ja parkirati ispred kolnog ulaza u vlastito dvorište - to bi i dalje spadalo pod javnu površinu ako se ne varam. Nadalje, ako netko drugi parkira tamo, smijem li mu zvati pauka kao vlasnik objekta i treće pitanje - smije li meni netko drugi zvati pauka ako sam tamo parkiran i prijavljen na toj adresi (vozilo registrirano na mene i ja sam prijavljen na adresi). Hvala!
  2. Puno hvala! Poslao sam mail pa ćemo vidjeti hoće li što odgovoriti.
  3. Hvala na odgovoru, probat ćemo poslati iako sumnjam da će proći. I vrlo je vjerojatno je izrazito preskupo. U tom slučaju bi trebao Grad ta mjesta označiti i izdati potvrdu da su rezervirana, ako sam dobro shvatio.
  4. Pozdrav, je li pravno moguće zakupiti parkirno mjesto na ulici kraj svoje kuće? Radi se o Zagrebu, pretpostavljam da je tu nadležan grad? Uglavnom, radi se o ulici gdje mjesta nisu označena, teoretski ni nije parking, samo se ljudi parkiraju sa strane, taj prostor nije naš, ulica se bez ikakvog plana previše izgradila i nema dovoljno mjesta za sve aute. Mene zanima je li pravno moguće “kupiti” od grada taj dio ulice, označiti parking i rezervirati za naše aute?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija