Jump to content

pgGorski

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. pgGorski

    Rokovi

    Ako smo na forumu bilo bi lijepo diskutirati loše pravne prakse. Jer ako zakon postoji i kaže rok je 8 dana tada se mora donjeti rješenje o produljenju unutar tih 8 dana, sve preko tog roka je protuzakonito i ponovna dostava i samo rješenje. Pretpostavljam da u praksi imate previše predmeta, zato što kršite odredbe zakona o rokovima.
  2. pgGorski

    Rokovi

    Nejasno je zašto sud u navedenom slučaju nemora prvo donjeti odluku da li se sa nedopunjenom tužbom predanom u roku uopće može postupati. Primjena prava treba biti utemeljena na zakonima. A zakon je jasan u ovom slučaju, da je tužitelj podnio samo zahtjev za produljenje roka tada bi sud trebao prvo odlučiti o zahtjevu, na način da ga odbacuje te odbaciti tužbu ili prihvatiti te produljiti rok, ali tužitelj je ponovno predao tužbu koja nije ispravna, te sud mora prvo odlučiti da li je tužba dopunjena u roku 8 dana i tek ako ustanovi da je ispravna odlučiti da li produljuje rok ili ne za dostavu punomoći. Također me zanima ako je ponovno podnesena tužba neispravna (bez OIBa) da li to znači da se smatra predanom na datum kada je ponovno poslana sudu?
  3. pgGorski

    Rokovi

    Sud ne može donjeti tu odluku jer sa ponovno predanom tužbom koja nema OIB ponovno ne može postupati ZPP čl. 106. st.2, a zato što tužba nije dopunjena u roku 8 dana OIBom čl. 109. st. 4 treba ju odbaciti. To što kažete imalo bi smisla u slučaju da je tužitelj tražio produljenje roka podneskom bez da je ponovno predao tužbu.
  4. pgGorski

    Rokovi

    Ispričavam se ali ne razumijem, matematički to nije ispravno. Ako sud da rok za dopunu tužbe, a identična tužba sa istim datumom je dopunjena samo elektronskim potpisom ponovo bez OIBa. To znači da tužba nije dopunjena i sud po zakonu mora odbaciti tužbu. Da li je traženo produženje roka ili nije je nebitno.
  5. pgGorski

    Rokovi

    Tužitelj je strani državljan i nema OIB, nije ga napravio, dan je rok od 8 dana za urediti tužbu i priložiti punomoć. Odvjetnik tužitelja je ponovno predao identičnu tužbu bez OIBa i tražio produljenje roka zbog pribavljanja punomoći i "ostalog". Nakon dva mjeseca ja sam kao jedan od tuženika podneskom ukazao da tužitelj nema OIB i da je tužba ponovno predana bez OIBa tužitelja, te tražio da se tužba odbaci. Da li sud treba donjeti odluku ili kao što kažete može čekati dok tuženik ne napravi OIB?
  6. pgGorski

    Rokovi

    Puno hvala na odgovoru. Još me samo zanima da li stranka može tražiti podneskom da sud donese odluku i da li je sud dužan na taj podnesak odgovoriti u nekom roku.
  7. pgGorski

    Rokovi

    Da li je sud dužan odgovoriti ako se podneskom traži od suda da donese rješenje da li produljuje rok ili ne? Recimo da tuženik ima ispravnu adresu, ali tužitelj nema OIB, da li i u tom slučaju sud može čekati s odlukama.
  8. pgGorski

    Rokovi

    Pozdrav Ne mogu na googlu naći informaciju vezanu za produljenje roka. Zanima me ako netko traži produljenje roka, da li sud treba prihvatiti ili odbiti produljenje odmah ili u nekom roku. Sud je dao rok od 8 dana za dopunu tužbe, stranka je tražila produljenje roka, a sud nije donio odluku o produljenju više od mjesec dana. U zakonu o parničnom postupku piše jedino da produljeni rok počinje teći sljedeći dan nakon usteka roka, ali ne piše kada sud treba donijeti odluku. Odnosno ispada da je rok produljen "beskonačno" ili je zapravo rok završio i molba o produljenju odbijena. Koliko sam pročitao na netu sud treba donijeti odluku na koju stranka ima pravo žalbe. Molim pojašnjenje, da li sud treba donijeti rješenje i da li to treba donjeti u nekom roku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija