Jump to content

Josipjoza

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pa ja nemogu vjerovati kako su ljudi neozbiljni i glupi. Mislim zavlaci nas zena iz druge drzave a nema pojma o pojmu. jeste sigurni da samo to treba?
  2. Pozdrav svima, Ovako imam jedno pitanje za Vas, a tiče se ostavinske rasprave. Naime djed je preminuo prošle godine u 2 mj. živio je u BiH. Tamo je i bila ostavinska rasprava. Podjelilo se sta se moralo podjeliti, ali ostao je stan u Zagrebu. Javni biljeznik je rekao na ostavinskoj da ga ne moze ukljuciti u raspravu jer se nalazi u drugoj drzavi i da moramo rijesenje ostavinske nositi u Zagreb na opcinski sud da se vanparnicni prizna rijesenje i kada to dobijemo da ce onda ona moci ukljuciti stan u ostavisku. Odnesao sam rijesenje kad je bilo gotovo, predao, platio i oni priznali. Poslao to dole kod javnog biljeznika odnosno svojoj tetki i jucer joj je javni biljeznik rekao ona to nije rekla (ja sam tamo bio i meni se obracala jer zivim u Zagrebu i objasnjavala mi je postupak) i sada mene zanima sta sada? Ja samo zelim da se pitanje vlasnika rijesi odnosno da se taj stan ukljuci u ostavisnku i da se moze napokon odjaviti djed i predati papiri da je covjek umro a ne ovako se natezati. Pa molim nekoga od vas ako zna di kako sta dalje rijesenje je na latinicnom pismu i nije ga potrebno prevoditi ako nekoga to zanima hvala svima na savjetima
  3. Pozdrav, Kako mislite brkam pojmove? Samo govorim informacije koje imam i koje sam dobio od HEP-a i/ili FINA-e Znaci najbolje bi bilo podmiriti dug? Ne upustati se u raspravu sa njima
  4. Prema Fini točan naziv tog dokumenta koji su mi dostavili je: ''Poziv o dostavi očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača'' isti sam ispuinio odnosno zaokružio da nisam suglasan predao u FINA-u i čekao odgovor HEP-a koji sam dobio jučer. Pa kako da čovjek onda zna da je pokrenuta ovrha ako nisu ništa dužni dostavljati. Meni se čini da u ovoj državi niti jedna javna služba ili firma nisu dužne ništa po zakonu samo mi obični smrtnici.
  5. Znači od FINA-e sam dobio poziv o dostavi očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača. Poslala je FINA-a na zahtjev HEP-a jer je prošlo više od 3 godine od kada je pokrenuta ovrha a nisu podmirene obveze odnosno glavnica je plaćena ali nisu plaćeni prateći troškovi za koje podstanarka nije mogla ni znati jer obavijest nije došla Poziv je stigao poslije njegove smrti To sam ispunio u ime svog djeda iako je preminuo jer nisu još nije do kraja riješena ostavinska jer smo svi raseljeni po Europi ali se približava kraju (podnijeli smo zahtjev za priznavanjem ostavinske rasprave jer se ista održala u BiH) a bilo me strah ako izjavim da je preminuo da se navedeno neće moći riješiti jer sam htio saznati o čemu se radi kako bi se to moglo riješiti.
  6. Pozdrav ekipa, Naime radi se o sljedecem. Prije cca mj dana poziv za pokretanjem stecaja zbog ovrhe od HEP-a koja je pokrenuta 2019 godine. Poziv se odnosi na mog djeda, koji je pokojni (preminuo prije par mjeseci) uredno sam ispunio da nisam suglasan sa navedenim u pozivu i obratio se HEP-u na pojasnjenju o cemu se tocno radi jer u tom periodu je u stanu zivjela podstanarka. Prije nego je otisla iz stana i dok je tamo zivjela uredno sam putem e-maila provjeravao da li postoje dugovanja tako da je sve bilo okej. Barem smo tako mislili. Danas sam dobio odgovor od njih da se ovrha odnosni na iznos, koji nisu naveli niti su mi poslali rijesenje o ovrsi koju nitko ali bas nitko nikad nije primio niti znao za nju, te da je glavnica otplacena uplatama kroz 2 mjeseca ali kako je ovrha pokrenuta a nisu bili placeni troskovi oni su pokrenuli zahtjev za stecajem. naravno ja sam trazio rijesenje o ovrsi da mi dostave, tocan iznos koji je bio sporan jer iz knjgovodstvene tablice se ne vidi nigdje dug itd nego cak i pretplata. Podstanarka je spremna platiti iznos od 130 eura no mene zanima da li se kojim slucajem to moze izbjeci? Jer ovrha se odnosi na pokojnog dedu te ne znam da li oni i dalje mogu ovrsiti njega iako je pokojni i da li kojim slucajem to moze preci na nas nasljednike? odnosno da budem kratak da li se isplati s njima sporiti ili jednostavno platiti navedeni iznos i mirna bosna? jer ovo stvarno nije uredu 4 godine je proslo a nitko o tome ne zna nista.Niti da je pokrenuto nesto niti da nije.
  7. Pozdrav, Imam jedno pitanje vezano za priznavanje rijesenja ostavinske rasprave. Naime nakon smrti pokojnog djeda bila je ostavinska rasprava (u BiH) i tamo je bilo navedeno sve šta je djed imao. Medutim imao je i stan odnosno ima stan u Zagrebu u RH. Javni bilježnik je rekao da on stan u ostavinsku raspravu ne moze ukljuciti nego da nakon sta rijesenje ostavinske postane pravomocno moramo odnjeti to u Zagreb na opcinski sud da se izvanparnicno prizna kako bi mogli nekretninu ukljuciti u ostavinsku odnosno napravit jos jednu ostavinsku. Sad mene znaima da li je to tocno ili po defaultu kada se prizna rijesenje stan ide onome tko je naveden u rijesenju ili je tako kako su nam rekli?
  8. Promjenu sam tražio na temelju DNK testa Šta se tiče ostavinske rasprave nisam bio pozvan mislim radi se o drugoj drzavi, pokojna baka i deda zive u BiH ali sumnjam da to ima kakve veze
  9. Pozdrav, Imam jedno pitanje Naime ovako moja mama i moj pokojni otac su bili cura i decko kada je ona zatrudnila, on je bio maloljetan tada a ona punoljetna. Njegovi su se protivili tome i oni prekinuli i nisam imao kontakta s ocem nikada. On je preminuo 2003 a njegovi i moja mama su se culi s vremena na vrijeme. Kasnije smo se i upoznali odnosno ja sa bakom i dedom. I dosao sam kod nijih prvi puta sa 16 godina. Napravili smo DNK i njegov sam sin 99,99%. Promjenio sam prezime u njegovo. On kao otac nije upisan u rodni list a sada ga mislim da ni ne mogu upisati u rodni list jer imam 28 godina a on je pokojni E sad baka je preminula prosle godine i ostao je Deda sad mene zanima da li kad on umre ja imam ikakvo zakonski pravo na nasljedstvo? Pokojni otac ima 3 sestre i u kontaktu sam sa tetka i imamo normalan odnos tako da nemamo nikakvih problema niti je meni do nasljedstva nego eto samo me zanima kada kucne taj cas i kad dede ne bude da li ja imam ikakvih prava na ikakvo nasljedstvo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija