Jump to content

didi993

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala lepo na odgovoru. 🙂 I koliko se sada otprilike još čeka da to dođe do konzulata?
  2. Da li je neko dobio ovakav odgovor od mupa RH? Da li to znači da mi je odobren zahtev za drzavljanstvo i da sada samo treba da sačekam da dobijem zvaničan papir od konzulata?
  3. Da li neko zna, da li u BIH moze da se izvadi izvod iz maticne knjige rodjenih u bilo kojoj opštini u BIH ili samo u opstini rodjenja?
  4. Da, ali valjda znaju koliko se okvirno moze čekati. Oni nisu znali ni to da mi kažu. Nisam ja prva sada koja je poslala zahtev, pa da ne znaju reci, čeka se lupam 6 meseci ili 6 godina....🤷‍♀️
  5. Da li je neko u skorije vreme dobio odgovor na zahtev? Ja sam moj predala pre 8 meseci i nemam jos nikakve informacije. U konzulatu su mi rekli da ne znaju kada cu dobiti odgovor. Zovem ih danima, ne javljaju se. Pisala sam mejl mupu Hr pre više od nedelju dana, ali nisam dobila odgovor nikakav jos uvek
  6. Da,da, jasno mi je da oni moraju da naprave punomoc za svoja dokumenta. Da i ja sam iz Srbije isto. Nemam jos mnogo vremena do kraja godine, pa mi je onda bitno da sve detaljno proverim i skupim sva potrebna dokumenta do zakazanog termina. Onda bi možda najbolje bilo da sva ta dokumenta izvadim tako da budu overeni prevod na hrvatski. Kada sam bila u konzulatu, žena koja radi tamo nije imala mnogo vremena pa mi je samo zakazala termin i rekla da sve ostalo pogledam na gov. hr. Ali lakše je kada neko ko je vec imao iskustva ovog tipa napise sta je sve potrebno i svoje neko iskustvo. Hvala lepo na opširnim odgovorima.
  7. Da,imam tamo rođaka koji bi to mogao da mi podigne. U principu ja njemu mogu da pošaljem punomoc da mi podigne dokument da li sam ja upisana ili ne i za roditelje isto da mi podigne njihove domovnice i papir da su upisani kao drzavljani Hr. Da, čitala sam ja bas tamo na sajtu mupa gov Hr sta mi sve treba ,ali s obzirom da sva dokumenta su na hr, morala sam da proverim sve. A gde se vade papiri na međunarodnim izvodima? Da li je dovoljno samo da budu original papiri na latinici ?
  8. Da, oboje su rodjeni u Hr, 1972 i 1957. I živeli su tamo sve do 1995. Znaci, moraju biti upisani tamo kao drzavljani te drzave, jer imaju njeno drzavljanstvo tj domovnicu. Ja sam rodjena u Novom Gradu u BiH, tako da sam tamo upisana. A kako da proverim da li sam upisana i u Hr? Treba da zovem neki ured tamo? Ono što sam ja nasla na forumu je da treba da prilozim, njihove domovnice, izvode iz knjige rođenih i naravno moju dokumentaciju.
  9. Pozdrav. Pisala sam vec, ali nisam dobila odgovor. Pa evo jos jednom da pokušam. Dosta sam nekih stvari ovde pročitala. Ali me zanima da li je neko skorije imao slično iskustvo i kakav ishod je bio? Naime, rodjena sam 1993 u BiH u Novom Gradu. Moji roditelji su rodjeni u Hrvatskoj I tamo su živeli i u vreme kada sam se ja rodila i jos dve godine nakon toga. Cula sam da ja na osnovu toga mogu da dobijem Hrvatsko drzavljansto. Bila sam u Hr ambasadi i zakazali su mi termin za predaju dokumenta. Hvala unapred.
  10. Moji roditelji su rodjeni u Hrvatskoj i živeli su tamo sve do 1995. Ja sam rodjena 1993 u BiH. Oni su u to vreme bili drzavljani Hrvatske. Zanima me da li ja mogu na osnovu njih da dobijem Hr državljanstvo? Koje su šanse da cu ga dobiti na osnovu toga? Da li je neko imao takvo iskustvo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija