Jump to content

FreePress

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je FreePress objavio

  1. Naravno, da nam ustav daje pravo snimati sve i svakog na javnim povrsinama, i sve sta je korisno za javnost, kao i ljude koje rade na javnim poslovima. Mislim da je to nila tema Ili sam fulao temu?
  2. Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli. Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja. Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji. Jamči se pravo na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlast
  3. Ustav Republike Hrvatske, Clanak 38 tu sve pise, a Zakoni se pisu po Ustavu Članak 38. Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli. Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja. Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji. Jamči se pravo na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti. Ograničenja prava na pristup informacijama moraju biti razmjerna naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju te nužna u slobodnom i demokratskom društvu, a propisuju se zakonom. [NN 76/10., čl. 6., 16. 6. 2010.] Jamči se pravo na ispravak svakomu komu je javnom viješću povrijeđeno Ustavom i zakonom utvrđeno pravo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija